Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Papendrecht richt zich op na mislopen titel met promotie naar 1e klasse

15 jun 2019, 19.23Verslag

HEERJANSDAM/PAPENDRECHT - Papendrecht is volgend seizoen een trotse eersteklasser. Het was spannend in de finale tegen NSVV, maar de roodzwarten wonnen terecht met 2-1.

Nick Kamerling speelde in zijn eerste seizoen bij Papendrecht nog op de zondag. "Vervolgens begonnen we op de zaterdag in de vierde klasse", weet de aanvoerder nog nadat prestatievoetbal in de zondagtak werd afgebroken. "En nu gaan we hoger spelen dan het niveau waarop we destijds op de zondag zijn geΓ«indigd."

De promotie naar de eerste klasse betekent veel voor de voormalige zondagclub en dat bleek ook wel uit het gejubel op het neutrale veld van Heerjansdam na afloop, waarbij een zelf meegenomen schaal het middelpunt vormde. "We hebben het ook verdiend", vond de centrale verdediger. "Heel het seizoen hebben we stabiel gepresteerd en waren we bijna continu dominerend. En ook vandaag tegen NSVV waren we de betere."

Toch bleef het spannend tot het eind, toen de ploeg uit Numansdorp alles op alles zette om er nog een verlenging uit te slepen. "We wilden koste wat het kost voorkomen dat ze er doorheen zouden glippen. Dat zorgde voor gevaarlijke vrije trappen op het einde. Maar we hielden stand en nu hebben we 'm binnen!"

(Richard van Hoek Fotografie)

Levensgrote kans
Nadat Papendrecht op doelsaldo het kampioenschap misliep, schakelde de ploeg eerst op eigen veld Oostkapelle en Geinoord uit om vervolgens in Heerjansdam de nacompetitiefinale tegen NSVV te spelen. In de eerste helft ging de strijd lange tijd gelijk op waarbij Lorenzo Pengel voor de withemden een levensgrote kans over het Papendrechtse doel gleed.

In het laatste kwartier voor rust trokken de Slobbengorsbewoners de wedstrijd naar zich toe. Justin Beemsterboer en Djerrel Saffignani scoorden en de promotie leek in de tas. Prachtige rake kopbal van Kelvin van der Giesen zorgde echter toch nog voor een spannend tweede bedrijf.

Papendrecht had daarin het spel in handen en zag Beemsterboer op de lat koppen. In de rebound leek het een koud kunstje voor Jay Luciano om raak te koppen, maar zijn inzet ging voorlangs. "Het was de makkelijkste goal geweest die ik had kunnen, maken maar ik kon er simpelweg niet goed bij", legde de rapper aanvaller uit die, gezien de uitslag, wel met de misser kon leven.

Embedded rich media on Twitter

Rode kaart
Naar het einde toe werd het steeds spannender, want het opportunisme van NSVV zorgde voor hachelijke situaties. Het werd ook nog even onvriendelijk wat Michael van Rooijen en Sjoerd Hofstede een rode kaart opleverde, waardoor beide ploegen met tien man verder moesten. Gescoord werd er echter niet meer.

Embedded rich media on Twitter

"We hebben het super gedaan", onderstreepte trainer Johan Sturrus. "Sven van der Net liep fantastisch te voetballen op het middenveld en dat bepaalde het spel. Het enige wat ik de jongens kan verwijten is dat ze de 3-1 en 4-1 niet maken. We hadden de wedstrijd eerder moeten uitcounteren. Het is knap hoe we ons na het mislopen van het kampioenschap in deze situatie hebben gemanoeuvreerd.  Dit is voor de club ook geweldig."

Embedded rich media on Twitter

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >