Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Philip den Haan pisnijdig: Alblasserdam snoept in slotfase punt weg bij Schelluinen

01 dec 2018, 19.27Verslag

SCHELLUINEN - Schelluinen en slotfases; het is geen gelukkig 'huwelijk'. Na eerder al puntverlies te hebben moeten incasseren in de dying seconds van duels met De Zwerver en Ameide, was het nu Alblasserdam dat in de 87e en 90e minuut een 2-0 achterstand omboog tot een 2-2 eindstand.

"Ik ben pisnijdig!", wond trainer Philip den Haan er geen doekjes om. "We hadden de boel prima onder controle en geven het dan volkomen onnodig tóch nog weg. Da's om gek van te worden."

De woede van Den Haan was niet onlogisch. Schelluinen had het grote deel van de niet al te opwindende pot voetbal weinig te duchten van Alblasserdam, dat vanwege blessures en schoringen met een vrijwel volledig nieuwe defensie moest aantreden. De thuisploeg zag zijn suprematie vertaald in twee goals van Robin Peursem.

(foto: vv Alblasserdam)

Karakter
Het spelbeeld kantelde echter na de Damdorpse tegentreffer in de 87e minuut, een goal van Youri Groenendwijk waar een Schelluinense keepersfout aan vooraf ging. In de slotminuut bezorgde Damien Buwalda Alblasserdam het niet meer verwachte punt.

"Een mooi eindresultaat", glimlachte vertrekkend Alblasserdam-coach Dennis Schoonewil. "Ik hoorde bij rust een paar Schelluinen-supporters iets roepen over een 5-0 of 6-0 eindstand, maar dan kennen ze mijn ploeg niet goed, ha ha! Dit elftal zit vol karakter en dat hebben we mooi weer even laten zien. Ik ben verschrikkelijk trots op de jongens. Het doet me sowieso goed dat ze op deze manier hebben gereageerd op de aankondiging van mijn vertrek als hoofdtrainer van Alblasserdam. Ze vinden het niet fijn dat ik vertrek en hebben dat vertaald in een mentaal sterk optreden."

"Zelf vind ik het ook jammer dat er een eind komt aan mijn trainerschap hier. Ik heb echter de beslissing om te gaan zélf genomen. Ik heb dat vooral op gevoel gedaan omdat ik niet helemaal op één lijn zit met het bestuur van de club en daar vanuit ook een stukje warmte mis. Maar goed, het is niet anders. Ik heb hier straks achttien jaar van mij leven rondgelopen en ook mijn gezin is kind aan huis bij Alblasserdam. Het zal best even pijn doen tegen de tijd dat als het seizoen op z’n eind loopt, maar het is niet anders.”