'Proefspeler' Susani scoort voor winnend SVW

11 sep 2018, 23.04Verslag
(foto: Ronald Tukker)

GORINCHEM - SVW speelde dinsdagavond op eigen terrein een zeer nuttige en sterke oefenwedstrijd tegen WNC. De eersteklasser uit Waardenburg had geen antwoord op het spel van de Gorcumse formatie en kon het net niet vinden. De thuisclub kwam wel twee keer tot scoren en liet een handvol kansen nog onbenut. Zo eindigde de 'broederstrijd' tussen SVW-trainer Tutu Ndona en zijn jongere broer, WNC-speler Maxim Kivaka, in een 2-0 zege voor de ploeg van Ndona.

Na een paar wedstrijden tegen op papier mindere tegenstanders was het duel tegen WNC een echte test voor het vernieuwde SVW. De thuisclub moest even een kwartiertje wennen aan het hogere tempo, maar kwam gaandeweg de eerste helft steeds beter in het spel. In de 22e minuut werd een prima schot van Zeki Laaiti door de WNC-doelman over het doel getikt. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Michel Vinken kreeg de bal en schoot met binnenkant voet hard raak, 1-0.

Na ruim een half uur kreeg Joel Sanaky de kans op de gelijkmaker, maar op het moment suprème gleed de aanvoerder uit, waardoor hij half op de bal belandde en niet kon uithalen.

Opvallend moment
Na rust zette SVW het spel van de eerste helft voort. In de 48e minuut schoot Michel Vinken vanuit kansrijke positie de bal naast. Twee minuten later krulde Nacer el Mousati de bal met veel gevoel vol op de kruising.

In de 58e minuut een opvallend moment, toen proefspeler Sharog Susani (voorheen o.a. uitkomend voor Pelikaan en Rijsoord) zijn debuut in het rood-wit gestreepte shirt maakte. In het laatste kwart van de wedstrijd nam de druk op het doel van Angelo Perini wat toe, maar WNC kwam niet verder dan een scrimmage en een hard schot, dat door Perini werd gepareerd.

Na het wegzenden van een WNC-speler wegens praten, kon SVW de score zelfs nog verdubbelen. Debutant Sharog Susani nam de bal vol op de slof en schroeide het doelnet met zijn kogelharde schot, 2-0.

Zo liet SVW zien ook tegen deze eersteklasser goed uit de voeten te kunnen en wist het wederom de nul te houden. Dat geeft vertrouwen voor het bekerduel aanstaande zaterdag in Brakel, waar minimaal een punt gehaald dient te worden. De aftrap bij Brakel - SVW is om 14.30 uur.

SVW - WNC 2-0 (1-0)
22. Michel Vinken 1-0
84. Sharog Susani 2-0

(tekst en foto: Ronald Tukker, SVW)