Promotiejacht WNC alweer voorbij na nederlaag met tien man

02 jun 2018, 18.22Verslag

GRONINGEN – De jacht op een plek in de hoofdklasse duurde voor WNC slechts één wedstrijd. Helemaal in Groningen werd met 3-1 van het plaatselijke vv Groningen verloren en dus wachtte de Waardenburgers een lange terugreis.

“Maar dat was het bij een overwinning ook wel geweest hoor, het is gewoon ver”, relativeerde Prein na afloop de nederlaag al een beetje. “Het is heel zuur, want dit was een tegenstander waartegen wij niet hoeven te verliezen. Maar we hebben het zelf ook niet laten zien, dus dan is het gewoon voorbij.”

Rood
Al vroeg in de wedstrijd kwam WNC met tien man te staan. Na een te korte terugspeelbal van Maxim Kivaka haalde doelman Arjen Kaasjager een tegenstander neer. Kaasjager moest met rood van het veld en de bal ging op de stip. Met Jesse Kok (die inviel voor Willem-Paul van der Heijden) in het doel miste de thuisploeg die strafschop. De bal ging onderkant lat het veld weer in.

“En daarna deden we het tot de rust eigenlijk heel goed. Met tien man waren we de betere ploeg en hebben we een paar kansen gehad om te scoren. Daar hadden we er minimaal één van moeten benutten”, zei Prein.

Tweede strafschop
Na rust namen de krachten bij WNC af en werd Groningen sterker. Na de 1-0 schoot Aimen Seqqal nog op de lat en breidde Groningen de marge uit.

Embedded rich media on Twitter

Een tweede strafschop van de thuisploeg werd door de prima invallende Kok gestopt. Via Michael Soepnel deed WNC nog wel iets terug.

“En toen probeerden we het nog wel, maar we kwamen voorin stootkracht tekort”, zei Prein, die doelde op het al moeten wisselen van Van der Heijden en later ook de niet helemaal fitte Vincent Verheul. “Toen hadden we alleen nog Aimen Seqqal die tijdens de Ramadan na tachtig minuten natuurlijk ook niet meer helemaal fris is”, aldus Prein.

Topseizoen
“Toch kunnen we tevreden zijn. Het was een topseizoen en dat eindigt hier. Nu is het even zuur. We hadden best de hoofdklasse in gewild, maar je moet ook realistisch zijn, dat was een zwaar jaar geworden. Het is niet anders”, aldus Prein.