Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Roda Boys door in nacompetitie na doelpuntrijk foutenfestival

02 jun 2018, 21.22Verslag

AALST - Het nacompetitieduel tussen Roda Boys en Oostkapelle was zaterdag reclame voor het nacompetitievoetbal. Na een knotsgekke 120 minuten met acht doelpunten, een gemiste strafschop en een wereldgoal van een invaller trok de thuisploeg met 5-3 aan het langste eind.

Oostkapelle vormde zaterdag de eerste horde voor Roda Boys op de weg richting promotie naar de eerste klasse. De Zeeuwse ploeg en de meegereisde supporters hadden een reis van ruim 150 kilometer achter de rug, alvorens zij in Aalst arriveerden. Daar aangekomen lieten de fans zich gelden. Op het meegenomen spandoek prijkten de teksten ‘Oostkapelle Fanatics’  en ‘No one likes us we don’t care’ en ook tijdens de entree der beide elftallen lieten de Zeeuwen zich niet onbetuigd.

Embedded rich media on Twitter

Van held naar schlemiel
Desalniettemin was het de Roda Boys-aanhang die als eerste mocht juichen. Na 26 minuten bediende Richard Palm de compleet vrij staande Jordy de Wit met een lage voorzet. Vanaf twee meter schoot hij met gemak de openingstreffer binnen. Tien minuten later ging diezelfde De Wit van held naar schlemiel, door een strafschop te missen.

Embedded rich media on Twitter

Nog geen minuut later trof Oostkapelle wél doel. Martijn de Wildt gaf vanaf de middenlijn een terugspeelbal op doelman Patrick Coenen, maar had daarbij niet in de gaten dat Sjoerd Verhulst er nog tussen kon komen. Hij kaapte de bal voor Coenen weg en prikte gemakkelijk binnen.

Dat zou niet de laatste defensieve blunder van Roda Boys blijken te zijn, want op slag van rust was Oostkapelle dicht bij de 1-2 toen Rik van den Broek niet adequaat genoeg verdedigde en zo Leon van Moolenbroek de mogelijkheid op een schot gaf. Hij nam de bal direct op de volley en het was aan de reflex van Coenen te danken dat de thuisploeg niet op achterstand de kleedkamers opzocht.

(foto: Gerald van Zanten)

Zetel
Net als De Wit ging ook Coenen in no-time van held naar schlemiel, want tien minuten na de rust bokste hij de bal op onbegrijpelijke wijze in de voeten van Arjen Pattenier. Het was voor hem vervolgens een koud kunstje om de 1-2 in het lege doel binnen te schieten. Met nog twintig minuten in de reguliere speeltijd te gaan schoot Sjors Maas verwoestend de 2-2 binnen en twee minuten later kwam Roda Boys in een zetel door het tweede doelpunt van De Wit.

Eigen doel
Maar ook die voorsprong gaven de manschappen van trainer Frank Brands snel weer uit handen. Verhulst zette de bal hard en laag voor, waarna Niels van Dalen op zeer ongelukkige wijze de bal in eigen doel werkte. In de blessuretijd hadden Nils Loef  en De Wit zich nog tot de held van de middag kunnen kronen, maar beiden wisten het net niet te vinden, waarmee de verlenging een feit was.

De spanning en de fysieke uitputting was daarin duidelijk merkbaar. Roda Boys had nog geen enkele keer gewisseld en dat kwam op het veld tot uiting. Op een schot uit de draai van Martijn de Wildt na, waren er dan ook amper kansen van Aalsterse makelij te noteren.

(foto: Gerald van Zanten)

Gouden zet
Pas toen het eerste kwartier voorbij was, besloot Brands zijn eerste wissel door te voeren, door Loef te vervangen voor Jarno van Vuuren. Het bleek een gouden zet. Van Vuuren stond koud vijf minuten in het veld toen hij aan de linkerkant van het zestienmetergebied de bal in de voeten had. Zijn directe tegenstander twijfelde of de invaller naar binnen of buiten zou trekken en daar maakte Van Vuuren dankbaar gebruik van. Uit stand schoot hij op prachtige wijze de 4-3 in de verre kruising. De overduidelijk getergde wisselspeler vierde zijn doelpunt ingetogen, terwijl De Maaskant bijna uit zijn voegen barstte van opwinding.

Vlak daarna tekende De Wit met zijn derde van de middag nog de 5-3 aan. Het bleek de ultieme nekslag voor Oostkapelle, dat de huid in de voorgaande 120 minuten duur had verkocht.

Mentaal
Roda Boys kan zich dus opmaken voor een tweede nacompetitiewedstrijd, al was het zaterdagmiddag verre van foutloos, zag ook trainer Brands: “Verdedigend was het vandaag gewoon onder de maat. Als we een stap willen maken zullen we dat beter moeten doen. Volgens mij hebben we geen kans weggegeven en toch krijgen we er drie tegen. Dat moeten we onszelf aanrekenen. Aan de andere kant is het mentaal wel knap als je door knulligheden achter komt,maar dat je jezelf toch weer opricht. Je krijgt tik op tik, maar daar hebben we ons prima onderuit gevoetbald. Daar ben ik nog wel het meest blij om”, aldus de trainer die ruiterlijk toegeeft dat De Wit niet de aangewezen persoon was om de strafschop, die hij miste, te nemen. 

(foto: Gerald van Zanten)

“Freek neemt ze normaal gesproken, nu waren er geen concrete afspraken over. Het is een mentaal spelletje. Jordy zat goed in zijn vel, speelde goed en wilde hem graag nemen. Hij was overtuigd. En ja, als je achter een strafschop gaat staan, kun je missen.”

Mooi seizoen
Tegelijkertijd vierden de supporters en spelers van Oostkapelle uitbundig feest na de uitschakeling in de strijd om promotie naar de eerste klasse. Een opvallend gezicht, maar trainer Jaimy van Bloppoel kon dat verklaren: “Ik mag oprecht zeggen dat ik trots ben op de jongens. We hebben een heel mooi seizoen gehad. Ik ben hier drie jaar trainer geweest. Daarvan hebben we twee jaar nacompetitie tegen degradatie gespeeld. Er gingen vorig jaar acht spelers weg. Niemand had dit verwacht”, aldus Van Bloppoel, die misschien juist wel dankbaar is voor de uitschakeling.

Volgende week zou hij negen spelers moeten missen: “Er is er één geschorst, zes jongens zijn op vakantie en de twee A-junioren die er nu bij waren kunnen volgende week kampioen worden, dus die zijn er ook niet. Het was kansloos geweest als we waren doorgegaan.”

(foto: Gerald van Zanten)

Pissed
Ook Roda Boys zal daarin niet compleet zijn. Waar trainer Brands het vandaag al zonder clubtopscorer Freek van Eembergen en linksback Rick van Pinxten moest doen, kan hij in het uitduel met SVL niet beschikken over diezelfde Van Eembergen en verdediger Rik van den Broek. Een situatie die hem duidelijk niet zint: “Daar ben ik inderdaad ‘pissed’ over. Mijn visie en mijn beleving is blijkbaar wat anders dan bij sommige andere jongens. Maar ik heb het liever over de mensen die we wel hebben. Ik ben blij met de jongens die de handschoen opgepakt hebben. Daar moeten we energie insteken en die hebben het fantastisch gedaan.”

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >