Saffignani schiet Papendrecht in extremis naar finale

08 jun 2019, 18.46Verslag
Richard van Hoek Fotografie

PAPENDRECHT - Door een winnende goal in de blessuretijd van de verlenging strijdt Papendrecht met NSVV in de nacompetitiefinale om een ticket voor de eerste klasse.

Iedereen bereidde zich al voor op de strafschoppenserie. Aan het einde van de verlenging stond het immers nog 1-1 tussen Papendrecht en Geinoord, een stand die ook al na negentig minuten op het scorebord stond. Maar toen in de blessuretijd van die verlenging kreeg Justin Beemsterboer een bal voor leeg doel. Hij schoot over.

Daarmee was het toch wel echt gedaan en had Geinoord voor elkaar gekregen waar het in de verlenging voor ging: strafschoppen moesten een beslissing gaan brengen. De bezoekers zagen hun elftal namelijk reeds gereduceerd tot een tiental door een rode kaart voor Mitch Dunne en bovendien was Papendrecht de hele wedstrijd al de betere ploeg.

Dat ene moment...
Maar penalty's? Daar had Papendrecht geen zin in. Na de enorme misser van Beemsterboer kwam er tenslotte nog een kans. In de 122e minuut besliste Djerrel Saffignani het duel alsnog.

"Ik stond gelukkig op de goede plek", glunderde de middenvelder. "Niemand verwachtte het nog. De bal viel maar niet goed. Tot dat ene moment." En daar waren hij en zijn ploeggenoten maar wat blij mee. "Het zou zonde zijn als je heel de wedstrijd de betere bent en het dan in een strafschoppenserie aflegt."

Uitgestreken glimlach
Ook Beemsterboer toverde ondanks zijn misser een uitgestreken glimlach op zijn gezicht. "Die voorzet van Jay (Luciano, MV) was kneiterhard. Ik ging in volle vaart en raakte de bal met mijn linkerhak. Dat 'ie dan alsnog valt hebben we wel afgedwongen."

Snelle achterstand
Het duel begon met een kopie van een week geleden. Ook nu keek Papendrecht snel tegen een achterstand aan. Sem van Zwieten opende na zeventig seconden de score. Maar Geinoord had moeite om een antwoord te vinden op de snelheid van Jay Luciano. De rappe aanvaller trok na een kwartier de stand weer recht.

Een sterke periode van de Slobbengorsbewoners volgde. Met name Michael van Rooijen (kopbal van dichtbij over) en Beemsterboer (schot van dichtbij stuitte op de vuisten van de 41-jarige doelman Pascal Florie) hadden de voorsprong moeten grijpen.

In de tweede helft beet Geinoord soms iets meer van zich af maar het initiatief bleef bij Papendrecht. Na de rode kaart voor Dunne bleven de gastheren een verlenging lang op zoek naar de beslissing. Die viel rijkelijk laat maar smaakt daardoor wellicht extra lekker.

Fantastisch
"We staan waar we horen", vond trainer Johan Sturrus, die toegaf ook al met pingels bezig te zijn. "Het was zuur dat we de titel op een paar doelpunten na misten, maar dan is het fantastisch om nu in de finale van de nacompetitie te staan."

Op neutraal terrein mag Papendrecht tegen NSVV gaan strijden om een plek in de eerste klasse.

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >