Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

SC Everstein heeft de smaak te pakken

10 feb 2018, 19.01Verslag

MAARTENSDIJK – Bij SVM behaalde SC Everstein een klinkende 2-5 overwinning en daarmee zetten de roodwitten hun opmars voort.

Met 2-5 winnen klinkt als een klok, maar dat ging niet vanzelf. Al in de vijfde minuut profiteerde de thuisclub van slordig rondspelen in de vijandelijke defensie: 1-0.

De gasten waren er niet van onder de indruk en zetten veel druk op het behoudend voetballende SVM. Dat had voorin veel snelheid en hanteerde vaak de lange bal. SC Everstein had echter een flink veldoverwicht en kwam halverwege de eerste helft langszij toen Simon van Zante een aanval over meerdere schijven goed afrondde: 1-1. Het elftal kreeg nog enkele aardige mogelijkheden maar strandde vooral op de doelman van SVM.

Achterstand
In het begin van de tweede helft was SC Everstein opnieuw niet bij de les. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat zodat de ploeg na tien minuten wéér op achterstand stond: 2-1. De bezoekers speelden niet hun beste voetbal, waren vaak slordig in balbezit, maar hadden genoeg in huis om SVM op de knieën te krijgen.

Tegendraads
Nadat Robbie de Roos er 2-2 van had gemaakt kreeg Van Zante de handen van vriend en vijand op elkaar door de bal na een stuit uit een moeilijke hoek prachtig tegendraads in te schieten: 2-3.

SVM knakte en gaf steeds meer ruimte weg. Daar kwam bij dat SC Everstein ook conditioneel sterker was. Hoewel nog tal van goede kansen werden gemist toonde De Roos zich in de slotfase dodelijk effectief door de eindstand met twee treffers naar 2-5 te tillen.