SC Everstein nieuwe koploper na magere zege

20 apr 2019, 19.26Verslag
Foto: Peter Verbeek

EVERDINGEN – Met dank aan SV Capelle, dat het kwakkelende Sleeuwijk op 3-3 hield, heeft SC Everstein de koppositie in 3C op doelsaldo overgenomen. De roodwitten klopten hekkensluiter SSC’55 met 2-0.

Tegen de gasten, die een week eerder met 0-7 in de hoek waren gezet door HSSC’61, hoopte de thuisclub op een soortgelijk scenario. Dat had zo maar gekund. In het eerste kwartier kreeg de ploeg, via Robbie de Roos, Simon van Zante en Sander Bergshoeff, een vijftal goede kansen om het duel al vroeg in het slot te gooien.

Onnauwkeurig
Ofschoon de ruimte op de flanken goed werd benut was de eindpass vaak te onnauwkeurig om de goed georganiseerde defensie van de gasten in ernstige moeilijkheden te brengen. Gaandeweg slopen slordigheden in het spel van SC Everstein en werd té veel balverlies geleden.

SSC’55 werd brutaler en doelman Rens Huntjes moest tot twee keer toe ingrijpen. Vijf minuten voor rust maakte de achterhoede van de gasten eindelijk een beslissend foutje en met een intikkertje zorgde De Roos voor 1-0. Pal daarna schoot Maik Kemmeren de bal na een korte solo rakelings over de Everdingse lat.

Onschuldig
Na rust speelde het spel zich in toenemende mate af op de helft van de bezoekers. Die hielden veel spelers achter de bal en de spaarzame uitvallen waren onschuldig. Van Zante, Marijn van Helmondt en Rick Fierens stelden doelman Gijs Nieuwenhuizen bij herhaling op de proef, maar die gaf geen krimp.

Verbaal
Pas ruim een kwartier voor tijd besliste SC Everstein het duel. Op aangeven van Sander Bergshoeff liep Van Zante de bal bij de tweede paal binnen: 2-0. In de slotfase werd invaller Nsita Emanuel (SSC ’55) een strafschop onthouden. Hij ging verbaal dusdanig te keer tegen scheidsrechter Düzdüsen dat hij na twee keer geel kon vertrekken.

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >