SC Everstein rijgt Vuren aan het mes

09 mrt 2019, 22.07Verslag
(foto: Peter Verbeek)

EVERDINGEN – De weergoden deden afgelopen zaterdag méér dan hun best om het duel tussen SC Everstein en Vuren te verstieren. Spelers en scheidsrechter lieten zich er echter niet door van de wijs brengen. De thuisclub ging het beste om met de omstandigheden en won met 6-3

Vuren kwam er bekaaid van af. De gasten waren in de eerste helft méér dan volwaardig aan de roodwitten en zetten in de openingsfase alles op de aanval. De defensie van SC Everstein maakte een verre van solide indruk en mocht niet mopperen dat Michael Tahamata de bal in de vijfde minuut na een vrije kans voorlangs schoot. Op het kwartier belastte Marijn van Helmondt zich met het nemen van een vrije trap. Gedragen door de wind zeilde de bal, onhoudbaar voor keeper Jacco Versluis, stijf in de kruising: 1-0.

Noodweer
Ondanks die achterstand bleef Vuren het beste van het spel houden. Het was inmiddels noodweer geworden en zowel de bal als het veld werden spekglad. De enige die daar écht last van had was de sluitpost van Vuren. Na bijna een half uur kreeg hij een lage vrije trap van Sander Bergshoeff onvoldoende onder controle, waardoor Simon van Zante voor 2-0 kon zorgen.

Lachende derde
Niet veel later liet de onfortuinlijke keeper een schot van Wessel Bergshoeff glippen, en nu was Mark Fierens de lachende derde: 3-0. Aanvaller Bas van Vliet, de beste speler van Vuren, verkleinde de achterstand met een kopbal tot 3-1. Op slag van rust ging goalie Versluis opnieuw in de fout, waardoor Erik Bergshoeff tekende voor de toch wel geflatteerde 4-1 ruststand.

Inspanningen
Wilde Vuren er in de tweede helft, met de wind in de rug, nog een wedstrijd van maken, dan moest er een stevige vuist worden gemaakt. Dat lukte een minuut of tien, maar de inspanningen waren niet voldoende om de laatste linie van SC Everstein uit het evenwicht te brengen. Na ruim een kwartier ging de Vuren-doelman niet vrijuit bij een schot en dat was een kolfje naar de hand van Victor Snoek: 5-1.

Halve dozijn
Nadat Van Vliet er vanaf de stip 5-2 van had gemaakt en ruim een kwartier voor tijd via de binnenkant van de paal voor de derde keer scoorde (5-3) had het nog een wedstrijd kunnen worden. Na een prima individuele actie maakte invaller Gerwin het Lam even later het halve dozijn vol, en daarmee was de wedstrijd gespeeld: 6-3. Mede door de kou was de fut er bij iedereen uit en het laatste kwartier was niet meer dan een verplicht nummertje.

Benauwd
“Vuren deed het voor rust beter dan wij”, vond Wim het Lam. We zijn echt geholpen door de fouten van de doelman, waar we overigens heel alert op hebben gereageerd. Na de thee stond onze verdediging beter. Toch was het nog even benauwd toen Vuren twee keer achter elkaar scoorde, want je weet nooit wat er nog kan gebeuren. Deze zege is een mooie opsteker voor de komende derby tegen HSSC’61.”