Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Slappe start komt Sliedrecht duur te staan

09 feb 2019, 20.14Verslag

ALMKERK - Een veel te slap begin van de wedstrijd tegen Almkerk luidde (opnieuw) een nederlaag in tegen een laaggeklasseerde tegenstander. Na de euforie van de laatste twee wedstrijden (GRC’14 en Baronie) konden zaterdag 9 februari na afloop de wonden worden gelikt na een 2-1 nederlaag tegen de nummer 9 van de ranglijst.

Nauwelijks 9 minuten waren gespeeld en Sliedrecht keek al tegen een 2-0 achterstand aan tegen een furieus startend Almkerk. Met de straffe wind schuin over het veld bracht na 2 minuten Jelle Stalenhoef de stand al op 1-0 en luttele momenten later maakte Kazim Aydin met een schitterend diagonaal schot zelfs de 2-0. “Die twee goals werden veel te gemakkelijk weggegeven. We lieten ons afbluffen en ze konden ongehinderd op doel schieten met zo’n straffe wind” mopperde Dennis v.d. Steen na afloop.

Harde schuiver
Sliedrecht leek door die goals wakker geschud en nam het initiatief over, zonder echt gevaarlijk voor de goal te worden. Het flitsende van de afgelopen wedstrijden ontbrak en het spel verviel vaak weer in breedte passes en terugspeelballen. Nog vrij onverwacht viel de aansluitingstreffer in de voorlaatste speelminuut van de eerste helft, toen de opgekomen Roy van ’t Hoog een harde schuiver in de verre hoek prikte, waarop keeper Robin v.d. Drift het antwoord schuldig moest blijven (2-1).

Niet vrolijk van dit soort voetbal
Bij deze stand rusten bleef alles nog open. Met Hakan Tokul voor Kenny Stuy v.d. Herik ging Sliedrecht met een soort 3-3-4 systeem op zoek naar de gelijkmaker. Maar de nog verder aangewakkerde wind maakte het spel er niet aantrekkelijker op en voor de aanvallende partij zeker ook niet gemakkelijker. Almkerk “metselde” een muur rond het eigen 16-meter gebied en liet één snelle spits voorin staan. Sliedrecht liep zich stuk op deze muur en wist geen opening te creëren. Slechts sporadisch deden zich wat mogelijkheden voor, o.a. bij schoten van Coen v.d. Waal en een kopbal van Luciano van Harlingen (beide net over het doel) en een omhaal van Sjoerd v.d. Waal net naast.

Embedded rich media on Twitter

“Als je verdedigt is dat makkelijker dan dat je met zo’n wind het spel moet maken; als voetballiefhebber word ik niet vrolijk van dit soort voetbal, wanneer je alleen maar hoeft tegen te houden. Aan de andere kant zijn wij ook niet in staat geweest om die muur te slechten” vond trainer Dennis v.d. Steen.

Zaterdag 16 februari speelt Sliedrecht weer een thuiswedstrijd en wel tegen koploper Sportlust’46, die momenteel 5 punten boven Sliedrecht staat. 

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)