Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Sleeuwijk pakt koppositie terug in heroïsch gevecht met SC Everstein

11 mei 2019, 19.08VerslagUpdate

SLEEUWIJK – Het was alle remmen los zaterdag bij Sleeuwijk en SC Everstein. Na een heroïsch voetbalgevecht nam Sleeuwijk de koppositie in de derde klasse D weer over met de 3-1 winst.

Met de 3-1 kon worden geconstateerd dat Sleeuwijk het meeste vuurwerk in huis had in de titelkraker tegen SC Everstein. Op de Roef hing een lekker cupsfeertje, dat werd ingeleid met vuurwerk. De overwinning werd bij Sleeuwijk gevierd als een belangrijke stap naar het kampioenschap. Fysiek was het jonge Sleeuwijk de onderliggende partij geweest, maar de mentaliteit was om van te genieten.

Gebrand
Op de 3-1 winst was dan ook weinig aan te merken, vond ook de bijna 40-jarige Remko Viveen. “Het voelde echt als een topper. SC Everstein heeft een gevaarlijk elftal, maar Sleeuwijk was er gewoon op gebrand om goed te maken, wat er afgelopen weken mis ging. Als het moest, dan moest het vandaag. We hadden het in eigen hand en het leefde enorm bij ons. We hadden van de week ook op het scherp van de snede getraind en we hadden maar een doel en dat was winnen”, waakte Viveen er wel voor om te zeggen, dat het kampioenschap nu 'binnen' is.

“We spelen volgende week tegen GDC en dat wordt ook een donders moeilijke wedstrijd. We moeten het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en ons uiterste best doen.”

Bart Stoutjesdijk Fotografie

Klap
Trainer Wim het Lam van SC Everstein moest even de knopen tellen met het verlies. “We kwamen heel goed uit de startblokken en kwamen met 0-1 voor. Twee verdedigende fouten nekten ons”, doelde de trainer op de twee treffers van Sleeuwijk voor de rust.

“De tweede helft hebben we nog geprobeerd te drukken, maar we kwamen weinig meer aan goed voetbal toe. We konden de vrije man niet vinden. Dit is altijd een klap, want we hadden nog het meeste perspectief bij een gelijkspel. Nu staan we niet meer aan de goede kant. We kunnen nu zelfs alles missen, ook de nacompetitie. Dat zou zonde zijn. Er rest ons niets anders dan nog twee keer te winnen en dan zien we wel”, treurde Het Lam.

Hectisch
De vele toeschouwers zagen een hectisch en vurig voetbalgevecht op de Roef tussen de twee titelkandidaten in de derde klasse D. Vanaf het beginsignaal was het tempo moordend en het spel golfde twee helften op en neer met dreigende situaties. SC Everstein zette de eerste stap na tien minuten. Robbie de Roos brak los en bediende de vrije Marijn van Helmondt, die strak de 0-1 in de touwen schoot.

(foto: Jan Noorlandt)

Even later verzaakte Sander Bergshoeff de score uit te bouwen en schoot de bal net voorlangs. Na een kwartier kwam Sleeuwijk op gelijke hoogte, nadat Barry Ruitenberg in de scrimmage de 1-1 binnen schoot. SC Everstein was toch even aangeslagen en acht minuten later stond het opgeveerde Sleeuwijk op 2-1, nadat Danilo Kros na een hoekschop teveel vrijheid kreeg en raak kopte.

Bijna had Kros de Sleeuwijkers nog met een beter gevoel laten rusten, maar zijn kopbal na weer een hoekschop ging rakelings over. Aan de andere kant kwam SC Everstein nog dicht bij de gelijkmaker, maar Erik Bergshoeff kopte rakelings naast.

Moordend tempo
Na de rust ging de wedstrijd ook in het moordende tempo door, maar je voelde dat Sleeuwijk de voorsprong niet meer uit handen zou geven. De thuisploeg begon spectaculair aan het tweede bedrif met een vrije poging voor Ruitenberg. Zijn inzet werd nog van de lijn gehaald door Eversteiner Luuk van de Harst.

Op was de koek nog lang niet. SC Everstein bleef drukken, maar de verdediging van Sleeuwijk loste alles op. Bij de thuisploeg moest trainer Pieter Tuns zijn ploeg verder verjongen met de 19-jarige Naut Sturhoofd. Ook de al pal na de rust ingevallen 18-jarige Robin van der Windt stond zijn mannetje.

Sleeuwijk schreeuwde nog om een penalty, nadat Barry Ruitenberg werd onderuit geveegd. De jonge scheidsrechter Jeroen Bos wilde er echter niets van weten. Twaalf minuten voor tijd trok Sleeuwijk de wedstrijd wel helemaal binnenboord na een uitbraak. Pasqualle Verwoerdt legde af op Jenner Koek, die de 3-1 uit een moeilijke hoek knap binnen schoot.

(foto: Jan Noorlandt)

SC Everstein perste er nog de laatste krachten uit, maar Sleeuwijk had de winst in de tas en liet die niet meer glippen.

Alles gegeven
Trainer Pieter Tuns trok opgeruimd een fleske bier open. “Het was spannend, het ging om de bovenste plek. Mijn jongens hebben kei- en keihard gewerkt. Ook de tweede helft bleef nerveus, maar er was vandaag maar één ding belangrijk en dat was drie punten. Als we verloren hadden, was het over en uit geweest. Dat hadden ze goed begrepen. De winst was ontzettend belangrijk en ze hebben alles gegeven. Daar ben ik hartstikke blij mee.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >