Sportlust’46 koploper na ruime 5-0 winst bij WNC

19 jan 2019, 21.09Verslag

WAARDENBURG – WNC was zaterdag thuis niet tegen titelpretendent Sportlust’46 opgewassen. Na een 0-2 ruststand behaalde de betere ploeg uit Woerden een verdiende 0-5 overwinning. Daardoor nam Sportlust’46 in de eerste klasse de koppositie van het in Nieuwegein verrassend verliezende Sliedrecht over.

De mooie opmars die WNC voor de winterpauze had ingezet werd zaterdag dus abrupt onderbroken. Na vijf ongeslagen competitieduels volgde ditmaal een royale nederlaag. Aanvankelijk zag het daar overigens helemaal niet naar uit, want WNC begon de partij alleszins verdienstelijk.

Geloof snel weg
WNC-trainer Cor Prein zag dat ook: “Tot het eerste doelpunt deed WNC het vandaag prima  met ook een goede druk vooruit. Maar na wat foutjes en de 0-1 was het geloof in een goed resultaat bij ons kennelijk ineens weg. Omdat het snel daarna ook nog eens 0-2 werd, ga je niet met een lekker gevoel de rust in. In de tweede helft moesten we iets forceren maar twaalf minuten na de rust was met 0-3 alles wel al bekeken. Sportlust’46 heeft een prima ploeg die de wedstrijd nadien goed uitspeelde. Het is niet voor niets voor velen titelkandidaat nummer één. Na een heel aardig begin verloren we deze wedstrijd echter wel wat te makkelijk.”

Twintig minuten lang deed WNC eerst prima met favoriet Sportlust’46 mee. Voor beide teams bleven de kansen spaarzaam. Een spannend duel leek in het verschiet te liggen. Allengs werden de sterke en vlot combinerende gasten wel iets sterker. Aanvoerder Robin Demeijer knalde voor de bezoekers laag nog net naast.

(foto: Joost van Mourik)

Twee goals
Balverlies op het middenveld van WNC bood de gasten enige mogelijkheden voor gevaarlijke doorstoten. Spits Mark van der Weijden kopte uit een gave voorzet van rechtsbuiten Patrick Lopes Markins da Veiga nog net naast maar in de 29e minuut was het wel raak. Ditmaal verspeelde Joyry van Beers op het middenveld voor de thuisclub de bal. De sterke captain Robin Demeijer lanceerde meteen Mark van der Weijden, die voorstopper Maxim Kivaka aftroefde en koel raak schoot: 0-1.

Zes minuten later was het reeds 0-2. Een verre trap vanaf rechts van Patrick Lopes Markins da Veiga belandde op de andere vleugel bij Robin Demeijer en uit diens mooie voorzet kopte ex-LRC’er Thomas Heideman de bal keurig in de verste hoek: 0-2.

WNC kon er weinig meer tegenover stellen. Na een overtreding tegen Aimen Seqqal schoot Willem-Paul van der Heijden uit de vrije trap via de muur de bal over het doel. Bij een nieuwe doorbraak van de snelle Mark van der Weijden wist WNC de gevaarlijke voorzet nog goed af te weren.

Ook na de hervatting bleef Sportlust’46 duidelijk de betere ploeg. Patrick Lopes Markins da Veiga mikte voor de gasten vanaf rechts voorlangs. Willem-Paul van der Heijden bood Joyry van Beers een mogelijkheid om voor WNC de spanning in de partij terug te brengen, doch de gasten redden de situatie ten koste van een corner. Ook slordig optreden van keeper Michael de Leeuw leverde de bezoekers geen averij op.

(foto: Joost van Mourik)

Beslissing
Al in de 57e minuut werd de wedstrijd beslist. Na een prima solo door het centrum tikte Zakaria Issarti toen knap 0-3 in de hoek van het doel. Het antwoord van WNC was een vrije trap van topscorer Willem-Paul van der Heijden maar het schot was recht boven de keeper die dus niet in gevaar kwam.

De meeste aanvalsdreiging werd duidelijk door Sportlust’46 gecreëerd. Bij een knal van Mauro Franken redde WNC-keeper Arjen Kaasjager moeizaam en ook libero Michael Soepnel moest in de doelmond een netelige situatie oplossen. In de 76e minuut werd het toch 0-4. Na goede voorbereiding van de net ingevallen Rick Wils rondde Mauro Franken de Woerdense aanval af: 0-4. Voor WNC trof invaller Enzo Geene nog het houtwerk maar zelfs de eer was de thuisclub zaterdag niet gegund.

Drie minuten voor tijd maakte invaller Rick Wils er uit een corner vanaf links met een kopbal zelfs nog 0-5 van. De rustig leidende Leerdamse scheidsrechter Ron Collé behoefde er amper tijd bij te trekken en kon het in dit sportieve duel ook keurig zonder kaarten af. Het merendeel van de amper 150 toeschouwers had zaterdag in Waardenburg bij temperaturen slechts net boven nul echter op een wat spannender wedstrijd gehoopt. Het krachtsverschil bleek evenwel al snel te groot.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >