SteDoCo en Sparta Nijkerk in evenwicht

04 aug 2018, 18.58Verslag

HOORNAAR - Op een snikheet kunstgrasveld aan de Groeneweg kreeg het oefenduel tussen Derde Divisionist SteDoCo en Hoofdklasser Sparta Nijkerk geen winnaar. Voor een opvallend groot aantal toeschouwers bleven de teams, die volop wisselden, steken op 1-1.

Een terechte uitslag, waarbij de Nijkerkers misschien nog wel het meeste aanspraak mochten maken op een oefenzege. In hun seizoensopening kreeg Sparta Nijkerk vooral in de eerste helft volop kansen. Maar het vizier stond of niet op scherp of SteDoCo-doelman Mark Smith was een sta in de weg.

Openingsgoal
Na een stief kwartiertje scoorde SteDoCo wel. Een prima pass van rechtsback Etien Mariana (overgekomen van Spijkenisse - TS) bracht Jeroen Sterrenburg in stelling. De voormalige middenvelder van OJC Rosmalen schoof de bal perfect laag over de grond in de linkerbenedenhoek: 1-0.

Net voor rust kreeg Wesley Pollemans de ultieme kans om, tegen de verhouding, de marge te verdubbelen. Vanaf elfmeter faalde de verdediger echter.

In de deel twee zakte, ongetwijfeld door de warmte en de vele wissels, het spelniveau. Halverwege de tweede helft kwam Sparta Nijkerk op gelijke hoogte. Een misverstandje in de Hoornaarse verdediging werd afgestraft en Gilbrano Plet tekende voor de 1-1 eindstand.

Vaste stramienen
Na drie wedstrijden maakte SteDoCo-trainer Gijs Zwaan de balans op. “We hebben van competitiegenoot DOVO gewonnen, van FC Lieden uit de Tweede Divisie verloren en vandaag tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk gelijkgespeeld. Het is duidelijk nog wennen aan elkaar, de gewenste vaste stramienen ontbreken nog. Toch heb ik vandaag vijf, zes goede pogingen gezien waarvan er vier goed werden uitgevoerd. Tegen een goede tegenstander, die ons met een 1-3 achterstand had kunnen laten rusten.”

Zwaan kijkt tevreden terug op de start van de voorbereiding. “Alle spelers zitten vol energie en laten zich zien in de wedstrijden, maar ook op de trainingen. De sfeer is goed, we dollen met elkaar en er wordt veel gelachen.”

Positiespelletjes
Of dat de komende week ook zal gebeuren, is zeer de vraag. “Het was de afgelopen weken warm en daarom trainden we een uur tot maximaal vijf kwartier. De temperatuur gaat omlaag, we kunnen er nu vol tegenaan. Met veel positiespelletjes, zoals drie tegen drie en vier tegen vier. Het wordt een hele week trainen en dus aanpakken voor de brede selectie, waar alle posities dubbel zijn bezet.”

Aanstaande zaterdag staat het vierde oefenduel op de agenda, als SteDoCo oefent in en tegen Vlissingen.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >