Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

SteDoCo kan prima leven met punt bij IJsselmeervogels

13 aug 2016, 21.03Verslag

(klik op de foto voor meer foto's)

SPAKENBURG - Op sportpark De Westmaat boekte SteDoCo een prima resultaat. Na afloop van de doelpuntloze wedstrijd tegen IJsselmeervogels waren er louter tevreden gezichten.

De Alblasserwaarders speelden een goede eerste helft en hadden daarin zelfs iets de overhand. Na rust en een aantal aanvallende wissels werd IJsselmeervogels sterker. Paal en de uitblinkende Ritchie Steinmann stonden een Spakenburgse zege in de weg. En omdat ook SteDoCo niet tot scoren kwam, was en bleef het 0-0 aan de oevers van het IJsselmeer.

"Ik ben heel tevreden. We hebben een superprestatie geleverd als team", aldus een stralende SteDoCo-trainer na afloop. "Helaas was het verschil tussen de eerste en de tweede helft te groot. In de eerste helft wisten we de vrije man wel te vinden, in de tweede helft niet meer. We speelden angstig, ook omdat Sherwin Grot inviel. Vorig jaar toch een van de betere spelers van Kozakken Boys. Er werd getwijfeld bij het instappen en we gingen daardoor achteruit lopen. Maar nogmaals, ik ben heel tevreden. Want ook wij kregen met Maurice van der Wilt en Hakan Tokul kansen."

(foto: Jan Volwerk)

Voorzichtig
Beide ploegen begonnen overigens uiterst voorzichtig voor de met bijna 1500 toeschouwers goed gevulde tribunes. Ook door het vele balverlies was er in het eerste gedeelte van de eerste helft weinig te beleven. Helaas voor de Hoornaarders viel in die fase wel Giovano Godeken uit. Met een vervelende linkerknie werd hij na amper 25 minuten spel gewisseld voor Jermaine van Pijkeren.

De vroege wissel deed SteDoCo wel goed, want de ploeg van Breetveld nam het heft enigszins in handen. Een goede voorzet van Roy Weber verdiende meer dan een schot hoog over het Spakenburgse doel door Maurice van der Wilt. Niet veel later zag de spits keeper Schaap iets voor zijn goal staan, maar van grote afstand schoot Van der Wilt opnieuw over.

Niet veel later klonk er voor eerst applaus op de tribune toen ex-Kozak Mimoun Eloisghiri een mooie aanval opzette, maar tot opluchting van SteDoCo niet tot een rake afronding kwam. Op slag van rust hadden de gasten uit Hoornaar op voorsprong kunnen en misschien wel moeten komen, maar de lekker spelende Jay Jay Meierdres schrok van het door Van Pijkeren gecreëerde buitenkansje en stuitte op Schaap.

(foto: Jan Volwerk)

Geel Molkenboer
Met Grot voor Burgerhout tapte IJsselmeervogels na de thee uit een ander vaatje. Vijf minuten na de helftwisseling kwam de eerste waarschuwing, toen verdediger De Graaf een scherpe cornerbal op de lat kopte. SteDoCo had haar handen vol aan de snelle Vogels. Luke Molkenboer had de twijfelachtige eer om de eerste Hoornaarse gele kaart in de Derde Divisie te incasseren, na een overtreding op de rappe Hanne Hagary.

Het ging trainer Sandor van der Heide nog niet snel genoeg en hij sommeerde IJsselmeervogels om een hoger tempo te spelen. Met resultaat, want de druk werd opgevoerd. De ingevallen Maikel de Harder kopte een kwartier voor tijd rakelings langs de paal. Tien minuten later raakte Hagary zelfs de binnenkant van de paal en in de allerlaatste minuut was doelman Ritchie Steinmann met zijn vuisten een schot van De Harder de baas.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >