SteDoCo op valreep nog voorbij ODIN’59

19 jan 2019, 21.56Verslag

HOORNAAR - SteDoCo wist ook in de tweede wedstrijd na de korte winterstop een overwinning te boeken. Vorige week werd knap gewonnen in en tegen Lisse. Zaterdag was er een mooie, maar benauwde 3-2 zege op ODIN’59.

Het ging niet gemakkelijk tegen de zeer compact spelende Heemskerkers. “Verdiend, maar we moesten inderdaad wel alle zeilen bijzetten”, zag SteDoCo-trainer Gijs Zwaan na het laatste fluitsignaal. “Na de rust vergaten we onszelf te belonen. We kregen wel zeven, acht kansen om de 3-1 te maken.  En toen ODIN’59 in de slotfase, uit een makkelijk gegeven corner, op gelijke hoogte kwam kregen we bijna het deksel op onze neus.  We bleven er echter in geloven en pakken terecht drie punten.”

SteDoCo was inderdaad de betere ploeg. Ook in de openingsfase op het koude en slecht bevolkte sportcomplex aan de Groeneweg.  Zelfs een vroege achterstand deerde de thuisploeg niet. Scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn beloonde een schreeuw en een val van Thom de Vries met een twijfelachtige elfmeter, die door ‘slachtoffer’ De Vries feilloos achter Mark Smith werd geschoten.

(foto: Rick den Besten)

Rode kaart
Nog voor rust kwam de prima voetballende en vooral lekker combinerende Hoornaarse derde divisionist op een verdiende 2-1 voorsprong.

Een handig overstapje van Vincent Verheul werd door Guytano dos Santos van dichtbij ingetikt; 1-1. De rode kaart voor verdediger Nicky Eekhout, die Verheul absoluut niet kon houden, gaf SteDoCo het laatste zetje. In overtal schoot Marlon Pereira de thuisploeg naar een 2-1 ruststand.

Na de helftwisseling was SteDoCo van plan de wedstrijd simpel uit te spelen. Maar na het missen van enkele dotten van kansen, rechtten de Heemskerkers halverwege de tweede helft de rug en kwamen met nog een kleine tien minuten op de klok naast SteDoCo. De eerdere doelpunten van Marlon Pereira en Vincent Verheul hadden even geen waarde meer. Zonder echte overtuiging ging de thuisploeg op zoek naar de driepunter. Een vrije bal van Jesse Wielinga, bijna vanaf de zijlijn, vloog er onverwachts toch in; 3-2.

(foto: Rick den Besten)

"Ik besloot de bal keihard richting tweede paal te schieten en hij viel er zowaar in. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we winnen wel", lachte de Leerdamse matchwinner na afloop zuinig.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >