SteDoCo verspeelt 2-0 voorsprong tegen Scheveningen

20 aug 2016, 21.51Verslag

HOORNAAR - Halverwege zat SteDoCo nog op rozen. Maar binnen tien minuten na rust kantelde de wedstrijd helemaal. Met als resultaat boze gezichten na afloop in en rond de kleedkamer van SteDoCo. "Dit is heel erg zuur", baalde Joran Schröder.

"In de eerste helft durfden we wel te voetballen, stond de organisatie goed en gaven we bijna geen kans weg. Net voor rust kwamen we, ietwat gelukkig, op 2-0. Maar aan de tweede helft begonnen we zo slap en verliezen we uiteindelijk met 2-3. Mijn doelpunt is leuk voor de statistieken, meer niet."

Als team gefaald
Nadat er eerst een binnenbrandje was geblust in de verhitte SteDoCo-kleedkamer, deed ook trainer Virgil Breetveld zijn verhaal. "In de rust was er niets aan de hand. Misschien was de ruststand niet helemaal volgens het wedstrijdbeeld, maar dan moet je hem wel uitspelen. We liepen achteruit en waren niet meer fel in de duels. Uit het niets werd het 1-2 en niet veel later viel de gelijkmaker. Als team lieten we het afweten. Een aantal spelers gaf niet thuis", analyseerde hij.

Tandje bijschakelen
"Als het minder loopt, dan moet je bereid zijn een tandje bij te zetten." Breetveld legde desgevraagd uit. "Als technische staf vragen we simpele dingen. Zo'n tweede goal gaat er in, omdat er tegen de gemaakte afspraken in niet wordt doorgedekt. Er stonden vier verdedigers voor de bal, dat kan niet. In het veld werden andere keuzes gemaakt. En dus zal ik komende week ook andere keuzes gaan maken. Maar of die keuzes zaterdag in Ermelo tegen het lastige DVS'33 tot een ander resultaat leiden, weet ik natuurlijk ook niet."

Handen vol voor Martis
Terug naar de wedstrijd. Er stond een vervelend stevig windje, diagonaal, op het veld. Scheveningen ging daar het best mee om. De ervaren Leroy Resodhardjo en Levi Schwiebbe deelden de eerste speldenprikjes uit. Shelton Martis, tijdig hersteld van een knietje in de dij in het bekerduel tegen Huizen, had zijn handen vol om zijn medespelers op de goede plaats te zetten.

De grootste kans kreeg Rensy Barradas op het halfuur. In plaats van de bal breed op een van zijn medespelers te geven, schoot de speler zelf en ver naast. In de tegenaanval stelde SteDoCo, onverwachts, orde op zaken. Na een scherpe Hoornaarse ingooi en een groot misverstand in de Scheveningse achterhoede, was het voor spits Maurice van der Wilt een koud kunstje om de openingstreffer op zijn naam te zetten. Op slag van rust werd het nog rooskleuriger voor SteDoCo. Een vrije bal van Jordey van Dam belandde op het hoofd van de lange Joran Schroder, die knap de 2-0 in de touwen kopte. Een onverwachte en vooral gelukkige ruststand.

Afstandsschot
Na de thee dus een compleet andere wedstrijd. Ongetwijfeld kregen de Scheveningers amper tijd om thee te drinken en hebben met trillende handen een donderspeech aan moeten horen. Met resultaat, want de groenhemden namen het heft in handen en stonden na tien minuten spel op gelijke hoogte. Barradas rondde in de 53e minuut eerst een mooie loopactie met links en via de binnenkant van de paal fraai af.

Eigen goal Steinmann
Amper twee minuten later bokste Ritchie Steinmann een ogenschijnlijk houdbare kopbal van de uitblinkende Schwiebbe in eigen goal (2-2). Voor de neutrale toeschouwer een pracht wedstrijdverloop. Het ervaren Scheveningen pakte de nodige gele kaarten, waarvan een aantal donkergeel, maar ook drie punten.

Halverwege de tweede helft mocht Barradas vanaf dertig meter aanleggen. Steinmann stond te ver voor zijn doel en met een gericht afstandsschot bepaalde de nummer 14 de eindstand op 2-3. "We kennen Barradas van vorig seizoen, toen hij bij RVVH speelde. Ik heb mijn spelers nog zo voor hem gewaarschuwd", aldus Breetveld.

Opstelling SteDoCo: Ritchie Steinmann, Shelton Martis (75. Hakan Tokul), Gautam Kalpoe, Roy Weber, Luke Molkenboer, Joran Schroder, Jermaine van Pijkeren (46. Remco Buist), Jesse Wielinga, Jordey van Dam (79. Giovano Godeken), Maurice van der Wilt en Jay Jay Meierdres.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >