Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

SV Lopik degradeert na verlies in penaltyreeks

01 jun 2019, 18.20Verslag
(Wijntjes Fotografie - John Wijntjes)

LOPIK - SV Lopik speelde zijn eerste nacompetitiewedstrijd na een slijtageslag van 120 minuten met 2-2 gelijk tegen Jonathan uit Zeist. In de strafschoppenreeks miste Melvin Lamens de vijfde Lopikse pingel en dat betekende degradatie naar de derde klasse.

Het verrassende verblijf in de tweede klasse duurde slechts een seizoen voor de Lopikenaren.  ,,De degradatie is niet te wijten aan die ene gemiste strafschop,” zei Lopik-trainer Bertus van Schaik realistisch. ,,We zijn met veel geluk gepromoveerd en wisten vooraf dat we een moeilijk seizoen tegemoet zouden gaan. We begonnen goed aan de competitie, maar er vielen door blessures al snel een paar krachten weg. In die mindere periode hebben we te weinig punten gepakt.”

Flow
In Jonathan trof Lopik een  tegenstander die in een flow zit. De gasten namen twee keer de leiding. De 1-2 viel vlak voor rust. ,,Melvin Lamens scoorde de eerste gelijkmaker,” vervolgt Van Schaik. ,,In de tweede helft hebben we wat meer druk gezet. Daar kwamen kansen uit. Ardy de With reageerde attent op een steekpass van Davy Boon en schoot raak. Daarna kon het alle kanten op met winstkansen voor beide teams. Helaas ging het mis in de penaltyreeks.”

Geen schande
Na twee promoties kon Lopik het hoge niveau, dat nodig was om zich te handhaven net niet halen. ,,Het is geen schande dat we degraderen,” merkt Van Schaik nog op. ,,Als doelstelling had de club eerder gesteld een stabiele derdeklasser te worden met een ‘uitstapje’ naar de tweede klasse. Aan die voorwaarde hebben we voldaan. Volgend seizoen staat Lopik er weer. Er komen vier jeugdspelers over en van de selectie stopt niemand.”