SV Lopik laat kans op gelijkmaker liggen

09 mrt 2019, 20.29Verslag

SV Lopik, dat sterke spelers als Jonathan Werrie, goalgetter Ardy de With en Melvin Lamens door blessures miste, verloor met 0-1 van Veensche Boys uit Nijkerkerveen.

De harde wind was net als in veel andere wedstrijden een spelbreker. De thuisclub koos ervoor om voor rust de felle tegenwind te trotseren. De Lopikenaren kwamen nauwelijks over de middellijn heen. De gasten wisten een van hun kansen te benutten. Vlak voor rust onderbrak de scheidsrechter het duel vanwege de weersomstandigheden.

,,Hij wilde eerst de wedstrijd staken, maar daar was ik het niet mee eens,” vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. ,,We hadden 40 minuten met de rug tegen de muur gestaan. Het windvoordeel zou anders onze neus zijn voorbijgegaan. In de tweede helft hadden wij de beste kansen. Een inzet van Davy Boon belandde via de doelman tegen de paal. De bal wilde er echter niet in.”