SVW klopt ook Tricht en blijft ongeslagen in oefenreeks

17 aug 2016, 07.51Verslag
(foto: Ronald Tukker)

TRICHT - SVW is ongeslagen gebleven in de oefencampagne. Op sportpark Crayestein bakten beide ploegen er dinsdagavond weinig van in de eerste helft. Na rust had SVW aan twee minuten genoeg om twee keer tot scoren te komen en de wedstrijd te beslissen. Tweedeklasser Tricht kon nauwelijks een vuist maken tegen de streepjes.

In de eerste 45 minuten van de wedstrijd viel weinig te beleven op het zonnige sportpark in Tricht. Beide teams speelden rommelig en hadden moeite om de grote slag op het middenveld te winnen. De spitsen werden dan ook nauwelijks bereikt. Pas in de 43e minuut veerde het publiek even op, toen Daniel Alexander de bal op links ontving en deze op de lat krulde.

Druk naar voren
Na rust speelde SVW beter en zette het meer druk naar voren, zodat de Trichtse defensie een aantal malen in de problemen kwam en balverlies leed. Na precies een uur voetballen werd Michael Potkamp de diepte in gestuurd. Wat volgde was een passeeractie van Potkamp en een afgemeten voorzet op Daniel Alexander, die het openingsdoelpunt maakte, 0-1.

Een minuut later leidde balverlies van de thuisclub het volgende doelpunt in. Daniel Alexander legde onzelfzuchtig breed op Michael Potkamp, die de bal in het lege doel schoof, 0-2. Een kwartier voor tijd zag Daniel Alexander dat Sergio Thijs er goed voor stond en legde de bal op hem af. Thijs schoot de bal in, maar zag deze via een verdediger en de paal weer het veld in rollen.

Overtuigend
SVW kende een sterke voorbereiding. De ploeg van trainer Arie Schep bleef ongeslagen, won de Rob Colijn Memorial en versloeg maar liefst drie tweedeklassers op rij met overtuigend voetbal en veel doelpunten.

Aanstaande zaterdag speelt SVW het eerste duel om de districtsbeker. De aftrap van de stadsderby tegen Raptim is om 14.30 uur op sportpark Molenburg.

Tricht - SVW 0-2 (0-0)
60. Daniel Alexander 0-1
61. Michael Potkamp 0-2

(verslag: Ronald Tukker, SVW)