SVW maakt goede indruk tegen Heukelum (3-2)

13 aug 2016, 18.16Verslag
(foto: Ronald Tukker)

GORINCHEM - SVW maakte zaterdagmiddag een goede indruk in de oefenwedstrijd tegen streekgenoot Heukelum. De nieuwbakken tweedeklasser kwam er met name in de eerste helft nauwelijks aan te pas en werd bij vlagen ver op eigen helft teruggedrongen door de soepel combinerende streepjes. Na de rust werd de wedstrijd er, mede door de vele wisselingen in de elftallen, niet beter op. Toch wist SVW in de slotfase nog de volle winst naar zich toe te trekken via een strafschop en een rake vrije trap.

Na het aftasten in de openingsfase trok de thuisclub al snel het initiatief in de wedstrijd naar zich toe. Een prima actie en dito voorzet van Daniel Alexander was nauwelijks te missen door Michael Potkamp, maar tot ontzetting van iedereen raakte de lepe spits de bal volledig verkeerd. Een minuut later scoorde Potkamp alsnog de openingsgoal via een bekeken schot in de hoek, 1-0.

Enkele minuten later meldde Heukelum zich voor het doel. Een vrije trap werd door Daniel Goitom uit de hoek geranseld. In de 37e minuut was het weer de beurt aan het sterk spelende SVW. Sergio Thijs kapte zijn tegenstander behendig uit en schoot de bal hard op de lat.

Strafschop
Na rust voetbalden de streepjes in een lager tempo en met minder druk naar voren. Toch was de eerste kans weer voor SVW. In de 55e minuut scheerde een kopbal van Michael Potkamp net over het Heukelumse doel. De marge bleef daardoor maar één doelpunt.

Op driekwart van de wedstrijd kreeg Heukelum een hoekschop te nemen. Wilfried Prigge kopte de gelijkmaker binnen, 1-1. De slotfase was weer volledig voor SVW. In de 72e minuut plofte een scherpe voorzet van Arnel Kocan via de binnenkant van de paal weer het veld in. Een onhandige defensieve actie van Heukelum leidde tot een strafschop. Michael Potkamp zette zich achter de bal en schoot onberispelijk de 2-1 tegen de touwen.

Een minuut later ging de Heukelumse doelman de fout in bij een vrije trap van Johan Versluis. De bal glipte door zijn handschoenen, waarna de bal langzaam het doel in rolde, 3-1.

Aanstaande dinsdag oefent SVW in Tricht tegen de plaatselijke voetbalvereniging. De aftrap in Tricht is om 20.00 uur.

SVW - Heukelum 3-1 (1-0)
17. Michael Potkamp 1-0
68. Wilfried Prigge 1-1
87. Michael Potkamp (strafschop) 2-1