Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

SVW in tweede helft langs Spirit

10 aug 2016, 08.31Verslag
(foto: Ronald Tukker)

GORINCHEM - SVW won dinsdagavond in de voorbereiding met 4-2 van tweedeklasser Spirit.

Het team uit Ouderkerk aan de IJssel was nog nooit eerder tegenstander van SVW. De thuisclub kwam zwak uit de startblokken. Er waren nog geen 40 seconden gevoetbald, of doelman Daniel Goitom kon de bal uit het net vissen. Kevin Guttink profiteerde van een onoplettendheid achterin bij SVW en schoot de bal in de touwen, 0-1.

De streepjes schoten na enkele minuten wakker en het was spits Fitim Meha die de bal plotseling voor de voeten kreeg en van ruime afstand en met veel precisie in het lege doel schoot, 1-1. Daarop volgde een fase waarin SVW de bovenliggende partij was en het spel dicteerde. Spirit had veel overtredingen nodig om de aanvalsgolven te stoppen. Toch was het Spirit, dat in de eindfase van de eerste helft het sterkste bleek. In de 33e minuut had het een goede kopkans nog niet weten te benutten, maar drie minuten later was het wel raak. Kevin Kriek tekende de 1-2 ruststand aan. Op dat moment een verdiende voorsprong, omdat SVW te weinig bracht.

Visitekaartje
Na de rust maakte Michael Potkamp zijn opwachting. De spits zou al snel zijn scherpte tonen aan het publiek. SVW zette na rust direct vol en hoog druk op Spirit en bracht de tweedeklasser daarmee flink in de problemen. De Ouderkerkers werden tot foutjes in de opbouw gedwongen en al in de 47e minuut wist Aman Habtesilus een vrije doortocht naar het doel tot doelpunt te promoveren, 2-2.

Twee minuten later was het alweer raak. Potkamp, die nog maar net op het veld stond, kopte in de verre hoek de 3-2 binnen. Direct een goed visitekaartje van de gretig ogende spits. In de 66e minuut werd de eindstand op 4-2 bepaald, toen doelman Bastiaan Haasnoot een terugspeelbal onder de voet door liet rollen en de bal tergend langzaam het doelnet beroerde.

Een sterke oefenzege van SVW, op een hoger inschaalde tegenstander. Vooral het spel in de tweede helft gaf de burger moed en gaf de technische staf de nodige aanknopingspunten. Aanstaande zaterdag oefent SVW wederom thuis tegen streekgenoot Heukelum. De aftrap is om 14.30 uur.

SVW - Spirit 4-2 (1-2)
1. Kevin Guttink 0-1
8. Fitim Meha 1-1
36. Kevin Kriek 1-2
47. Aman Habtesilus 2-2
49. Michael Potkamp 3-2
66. Bastiaan Haasnoot (eigen doel) 4-2

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

Lees meer overSVW, Spirit, Michael Potkamp