Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Swen van Dorp scoort twee keer in ere- en afscheidswedstrijd

21 jun 2019, 14.50Verslag
• Topschutter Swen van Dorp tussen zijn ploeggenoten van Lekvogels. (foto: Peter Verbeek)

LEXMOND – Het veld van Lekvogels lag er donderdagavond bij als een biljartlaken en was een perfect podium voor de slotwedstrijd van het voetbalseizoen: de erewedstrijd tussen Lekvogels, het team van topschutter Swen van Dorp, en een combinatieteam uit de regio Vianen. De gelegenheidsploeg won het aantrekkelijke duel met 5-6.

Voorafgaand aan het ereduel, dat toe was aan zijn 28ste editie, werd Swen van Dorp in het zonnetje gezet door Peter Verbeek, verslaggever van Het Kontakt. Nadat hij de topschutterstrofee had overhandigd kreeg Van Dorp uit handen van Lekvogels-voorzitter Jan de Jong een boeket.

Ongrijpbaar
De spelers van het combiteam acteerden in de openingsfase vooral defensief erg onwennig. Dat was koren op de molen van Lekvogels. Binnen de kortste keren had Ralf van Klij, die voor rust bijna ongrijpbaar was, al twee keer gescoord: 2-0. In de negende minuut werd Van Dorp op links diep gestuurd. Hij maakte vaart en gaf doelman Rens Huntjens (SC Everstein) met een schot in de verste hoek opnieuw het nakijken: 3-0.

Individuele actie
Geleidelijk werd het samenspel van het combiteam beter en kreeg het meer greep op de wedstrijd. Op het kwartier maakte Nicky van Dam (HSSC’61) er 3-1 van, terwijl Tim van der Waal (Brederodes) de bal halverwege de eerste helft vanaf de rechterflank schitterend over keeper Eric Chaigneau schoot: 3-2. Na een half uur bekroonde Gino Vesters (Vianen) een individuele actie met de gelijkmaker: 3-3.

In het laatste kwartier deed Lekvogels weer van zich spreken. Jesse Kersbergen en Swen van Dorp tekenden voor de 5-3 ruststand.

Spanning terug
Na de thee hadden beide trainers een groot aantal wissels toegepast. Het voetbal boette in aan attractiviteit, maar was het aankijken nog steeds waard.

Op het uur bracht Mike de Groot (Brederodes) de spanning terug via een mooie kopbal: 5-4. Tien minuten later nam Niels den Braven (HSSC’61) de gelijkmaker voor zijn rekening, terwijl clubgenoot Richard Kool in de slotfase de winnende treffer maakte: 5-6.

Publiekswissel
Een paar minuten voor tijd kreeg Swen van Dorp, voor wie het zowel een ere- als een afscheidswedstrijd was, een publiekswissel.

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >