Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Titelkandidaat Bergambacht verliest van concurrent Nieuwerkerk

09 mrt 2019, 20.33Verslag

Na drie minuten spelen liep Bergambacht, dat uiteindelijk met 0-2 verloor, al achter de feiten aan, toen medekoploper Nieuwerkerk de score opende.

De stormachtige zijwind maakte goed voetbal onmogelijk. Nieuwerkerk - met een as, bestaande uit spelers die vorig seizoen nog in de eerste klasse van het zondagvoetbal actief waren – ging het beste met de omstandigheden om. De gasten bouwden rustig langs de grond op, terwijl de hoge, lange bal van Bergambacht zonder rendement bleef.

Vlak voor rust onderbrak de scheidsrechter het duel na een stevige donderklap.

Na een ruime pauze werden de resterende negen minuten eerst uitgespeeld, waarna de ploegen van speelhelft wisselden. Bergambacht was niet in staat ook maar een doelrijpe mogelijkheid te creëren. Nieuwerkerk kreeg meerdere kansen, die doelman Roy Pons fraai pareerde. Op een Nieuwerkerkse inzet was hij kansloos.

Bergambacht sloot de ‘kampioenswedstrijd’ met tien man af. Patrick Potuyt haalde een doorgebroken speler onderuit en mocht voortijdig gaan douchen.