Tricht beleeft weinig plezier aan snelle voorsprong tegen Nivo Sparta (1-7)

19 jan 2019, 22.04Verslag

TRICHT – Titelkandidaat Nivo Sparta bleek zaterdag in Tricht veel te sterk voor de jonge thuisclub. Na een erg vroege 1-0 voorsprong door een goal van Tim van Dijken ging Tricht op eigen veld met 1-7 royaal onderuit.

Al na amper twee minuten nam Tricht na een corner met 1-0 de leiding. Rick van Gameren trof nog de lat maar Tim van Dijken schoot de bal in de rebound strak in de verre hoek: 1-0.

Lang duurde de Trichtse vreugde echter niet. Al in de tiende minuut verraste Daan Schreuders Trichts keeper Nicky Janssen met een boogbal die via de onderkant van de lat in het doel ging: 1-1. Nivo Sparta kwam via Mo Nikbakht twee keer dichtbij een voorsprong maar ook Tricht was halfweg de eerste helft met een schot van Tim van Dijken net voorlangs het doel eenmaal gevaarlijk.

(foto: Marco Oomen)

Met een vrije trap van zeker 25 meter in de bovenhoek zette Mo Nikbakht de gasten na 35 minuten met 1-2 voor het eerst op voorsprong. Al twee minuten later scoorde Nikbakht na eerst een kans voor Willem Looijen opnieuw: 1-3. Tricht probeerde nog voor rust wat terug te doen maar Ruben Lambregts schoot net naast en Marijn Bransen stuitte op de Bommelse keeper Rob Goesten.

Boogbal
Na de thee besliste Nivo Sparta al binnen zeven minuten de wedstrijd helemaal. Met een boogbal zorgde Frenk Schaap voor 1-4 en pal nadien kopte Willem Looijen de 1-5 binnen. Het enige offensieve wapenfeit van Tricht kwam van Ruben Lambregts maar de bal ging net naast. Met achtereenvolgens Ramon van Soelen, Tim Wijgers en Harm van Brenk als verse krachten probeerde Tricht zich nog te weren maar Nivo Sparta was veel beter en scoorde in de slotfase nog tweemaal voordat arbiter Danny van Helden uit Prinsenbeek affloot. Eerst werd het 1-6 door invaller Levi Slob en vlak voor tijd ook liefst 1-7 door Gianni Romano.

(foto: Marco Oomen)

Omdat de wedstrijd van concurrent Roda Boys in Heukelum werd afgelast, werd Nivo Sparta dankzij deze daverende 1-7 zege tegen Tricht koploper in de tweede klasse. Tricht zakte zelf naar de elfde plaats en moet vooral proberen die positie minstens te consolideren. Dan zal er komende zaterdag in Lage Zwaluwe tegen hekkensluiter Zwaluwe wel een gunstig resultaat moeten worden behaald.

(verslag: vv Tricht)