Tricht boven de streep na 5-1 winst

04 nov 2018, 00.55Verslag

TRICHT – Na een matige eerste helft behaalde Tricht zaterdag thuis tegen hekkensluiter Zwaluwe door een sterk herstel na de rust toch nog een ruime 5-1 overwinning. Tim van Dijken maakte voor Tricht drie goals. Dankzij deze kostbare zege klom Tricht in de tweede klasse weer net boven de streep.

In het eerste half uur was Zwaluwe overigens beter dan een te mat spelend Tricht. De Brabanders kregen ondanks de nodige invallers al in het eerste kwartier twee kansen en Rani Abouna moest op de eigen Trichtse doellijn redden. Na ruim een half uur nam toch de thuisclub met 1-0 verrassend de leiding. Uit een scherpe voorzet van Marijn Bransen tikte Arjan Hakkert toen de bal in doel: 1-0.

Drie minuten later was het echter al weer gelijk. Uit een voorzet van Bart Martha kopte Rens van Lonkhuizen raak: 1-1. Hij had een week eerder Zwaluwe ook al tegen Altena met een doelpunt aan het eerste winstpunt geholpen.Vlak voor rust schoot Tim van Dijken voor Tricht net over het doel.

Goals en strijdlust
Na de thee sloeg een nu strijdvaardiger Tricht snel toe. Uit een voorzet van Arjan Hakkert kopte Pepijn Lambregts achterwaarts vlak onder de lat reeds in de 52e minuut raak: 2-1. Vijf minuten later maakte Tim van Dijken er al 3-1 van. Hij ging na een verre trap van zijn keeper Glenn Robbemondt de Brabantse goalie Wesley Dekkers voorbij en scoorde uit een scherpe hoek 3-1.

Zwaluwe versaagde echter nog niet en een kwartier voor tijd beleefde Tricht voor het eigen doel nog hachelijke momenten. Marijn Bransen mikte te hoog om de thuiswinst al veilig te stellen. Aan het begin van de slotfase kregen Arno Evegaars en Jeroen Heijkoop bij de gasten een gele kaart omdat zij de snelle Trichtse aanvallers vasthielden. Tussendoor moest arbiter Jan IJpelaar uit Kaatsheuvel ook al Zwaluwe-speler Bart Martha vanwege natrappen met direct rood uit het veld sturen. Bij Tricht kreeg Tim van Dijken in de tweede helft een gele kaart.

Hattrick
Inmiddels had de thuisclub Harm van Brenk en Tim Wijgers als verse krachten ingebracht. Tegen tien man stelde Tricht vijf minuten voor tijd de belangrijke winst met 4-1 veilig. Weer scoorde Tim van Dijken na een verre trap van zijn keeper een kostbaar doelpunt door de bal over doelman Dekkers heen te plaatsen: 4-1. In de extra tijd voltooide Tim van Dijken zijn hattrick door na een voorzet van Marijn Bransen met een kien hakje voor de eclatante 5-1 eindstand te zorgen.

Zo bezit Tricht na zeven duels nu zes punten. Op zaterdag 17 november vervolgt Tricht in Zwijndrecht de competitie met de zware uitmatch tegen het sterke Pelikaan.