Tricht geeft niet thuis tegen Heukelum

17 mrt 2018, 21.46Verslag

TRICHT – Tricht kon na de sensationele winst in Wijk en Aalburg zaterdag thuis tegen Heukelum niet opnieuw voor een aangename verrassing zorgen. Met 0-3 behaalde Heukelum een verdiende overwinning. De broers Ferry Meijdam (2 keer) en Benjamin Meijdam scoorden. Komende zaterdag zal Tricht in de belangrijke uitmatch in Hardinxveld beter moeten voetballen om in de tweede klasse een veiliger positie boven de streep te bereiken.

Al vroeg kwam Tricht met 0-1 achter. Reeds in de vijfde minuut mocht Ferry Meijdam de bal uit een voorzet van Tim Schwebke van dichtbij intikken: 0-1. De thuisclub voetbalde tegen de stevige en ijskoude noordoostenwind in soms nog aardig mee maar maakte defensief te veel fouten. Na een duw van Kevin van Burk tegen Lars van Honk gaf de goede arbiter Matthijs Klerks uit Waalwijk de gasten na 33 minuten een penalty. Keeper Glenn Robbemondt keerde de strafschop van Sil van Putten evenwel goed.

Vijf minuten later voorkwam Heukelum op het nippertje dat Ramon van Soelen een combinatie met zijn broer René van Soelen voor de thuisclub met een schot zou afronden. Bij een corner van Sven van Maurik greep Heukelums keeper Kevin den Adel goed in. Meer presteerde Tricht offensief niet. Dus brak de pauze met een 0-1 stand aan.

Machteloos
Ook na rust kwam een offensief machteloos Tricht met nu de straffe wind in de rug tot veel te weinig schoten. Twintig minuten na de thee liep Heukelum dan ook tot 0-2 uit. Kevin van Burk en keeper Glenn Robbemondt grepen onvoldoende in en Benjamin Meijdam kon zo vrij ongehinderd de 0-2 binnenkoppen.

Gerjan van Haarlem werd na eerder al Wesley van Maurik een verse kracht bij de thuisclub. Alleen René van Soelen kwam bij Tricht nog dichtbij een treffer maar het werd slechts een corner. Tricht was zaterdag aanvallend onmachtig en hoopt dus op een snelle terugkeer van de jonge topscorer Marijn Bransen die na zijn tegen DUNO opgelopen knieblessure de training weer gaat hervatten. De terechte zege van Heukelum kwam op het kunstgras van Tricht zaterdag niet meer in gevaar en vijf minuten voor tijd zorgde topscorer Ferry Meijdam met zijn tweede doelpunt nog voor de duidelijke 0-3 eindstand. Hij heeft nu al elf competitiegoals gemaakt.

Heukelum klom zo keurig naar de vierde plaats en Tricht blijft in de gevarenzone. De goed leidende arbiter Matthijs Klerks kon in het koude Tricht met één gele kaart voor Heukelum-verdediger Tim Verdier volstaan.