Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Tricht pakt bij SVW eerste overwinning

08 okt 2017, 09.32Verslag
(foto: Ronald Tukker)

GORINCHEM – In Gorinchem behaalde Tricht zaterdag in een duel met veel kansen voor beide partijen tegen de puntloze hekkensluiter SVW met 2-4 de eerste competitiezege in de tweede klasse. Komende zaterdag speelt Tricht thuis tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel.

Tricht begon defensief zwak maar keeper Nicky Janssen behoedde de gasten nog voor een vroege achterstand. Na een fout van verdediger Rani Abouna profiteerde Tugay Tursucu in de elfde minuut wel: 1-0. Even later miste SVW nog een kans, maar vijf minuten na de achterstand scoorde Marijn Bransen vanaf links al de 1-1 gelijkmaker toen hij zijn tegenstander op snelheid aftroefde.

Reeds twee minuten later nam Tricht zelfs al een 1-2 voorsprong doordat Ramon van Soelen een voorzet van Bransen met een diagonaal schot goed afrondde. Een boogbal van Bransen ging net naast maar dat lot trof ook een Gorkums schot van Frezghi Kulubrhan Ghebretinsar. Na een half uur kon Ramon van Soelen een voorzet van Ruben Lambregts net niet afronden. Vijf minuten voor rust had Tricht pech doordat René van Soelen de lat trof. Zo werd 1-2 de pauzestand.

Verse krachten
Na de thee begon SVW sterk. Tugay Tursucu miste een kans in een kluwen van spelers. Na een gave voorzet mikte Denzel Libretto te hoog. Dat deed René van Soelen voor Tricht na een inworp van Rick van Gameren ook. De thuisclub drong echter het meeste aan en in de 64e minuut schoot Nabil Kadiwahabi verdiend de 2-2 gelijkmaker in de benedenhoek.

Trichts trainer Marcel van Steenis was niet tevreden over de ontwikkelingen en bracht eerst Kevin van Burk en later Leonardo Aguiar als verse kracht in het veld. Uit een voorzet van Arjan Hakkert zag Marijn Bransen zijn inzet door SVW gestuit. Aan de andere kant redde keeper Nicky Janssen voor Tricht bij een Gorkumse omhaal.

Het duel kon dus nog naar alle kanten uitvallen maar in de 79e minuut sloeg de balans in Trichts voordeel door. Uit een vrije trap van Sven van Maurik over de muur heen tikte de inlopende invaller Kevin van Burk de bal in het doel: 2-3. Zes minuten later besliste een andere invaller Leonardo Aguiar de partij. Op aangeven van Arjan Hakkert trof Aguiar van dichtbij doel: 2-4. Dat was de beslissing.

In de slotfase kwam Bjorn Bambacht bij Tricht nog als derde wissel binnen de lijnen. De goed leidende arbiter M.P. van Dijk uit Etten-Leur had in het sportieve duel op het Gorkumse kunstgras geen kaarten nodig.

(verslag: vv Tricht)