Tricht thuis ten onder tegen Leones

20 aug 2016, 21.30Verslag

TRICHT – Tricht verloor zaterdag thuis zijn eerste bekerduel. Leones, een ervaren zondagtweedeklasser uit district Oost, nam de winst met 0-2 mee naar Beneden Leeuwen. In een gelijkopgaand duel kreeg Tricht met een jong team net zoveel kansen als de bezoekers, maar Leones bleek trefzekerder.

Al vroeg kopte Arjan Hakkert uit een voorzet van Ruben Lambregts voor de thuisclub goed in, maar de keeper van Leones redde. Na een misverstand in de eigen defensie kwam Tricht na 18 minuten met 0-1 achter, want Milo Prins profiteerde dankbaar en schoot raak. Bij een prachtig schot van de jonge Marijn Bransen tikte de doelman van Leones de bal knap uit de kruising over de lat. Ook bij een kopbal van Bransen na een voorzet van René van Soelen was de Leones-keeper paraat.

Penalty
Een overtreding van Robin de Raadt kostte Tricht al vijf minuten na de rust een penalty, want arbiter Jerry Molenaar wees naar de stip en Luke van der Ven benutte die strafschop: 0-2. Met Prebibo Okunwie en  Tim Hakkert als verse krachten probeerde de thuisclub het tij nog te keren. Bij een kopbal van invaller Prebibo Okunwie redden de gasten op de doellijn.

Schoten van René van Soelen en Arjan Hakkert gingen net naast. De laatste Trichtse kans was voor Ramon van Soelen maar hij mikte te hoog. Zo bleef het 0-2. Komende dinsdagavond speelt Tricht in Waardenburg tegen WNC de tweede bekermatch.

(verslag: Jan van Arkel, vv Tricht)