Tricht zet 0-2 achterstand tegen Pelikaan om in 3-2 zege

27 jan 2018, 21.46Verslag

TRICHT – In een wedstrijd met twee compleet verschillende helften behaalde Tricht zaterdag thuis tegen Pelikaan uit Zwijndrecht na een vroege 0-2 achterstand door twee strafschoppen dankzij een sterk herstel toch nog een kostbare 3-2 overwinning. Ruben Lambregts scoorde na de pauze tweemaal en tussendoor benutte Sven van Maurik een penalty. Komende zaterdag gaat Tricht op bezoek bij Almkerk, één van de drie titelkandidaten in de tweede klasse.

Voor de rust was Pelikaan in Tricht oppermachtig. Al vroeg moest keeper Glenn Robbemondt de thuisclub voor een achterstand behoeden. Na een kwartier veroorzaakte de Trichtse doelman bij een reddingspoging tegen de doorgebroken Adilson Dias de Barros een penalty, die door Sharog Susani hard in de hoek werd benut: 0-1. Bovendien kreeg Robbemondt een gele kaart.

Vijf minuten later gaf arbiter Ad van Drunen uit Papendrecht de gasten weer een penalty toen ditmaal Anouar Said onderuit werd gehaald. Opnieuw benutte Sharog Susani de strafschop: 0-2.

Pelikaan was in de eerste helft veel beter en Tricht stelde er alleen een schot van Marijn Bransen tegenover. Met de 0-2 pauzestand kwam de thuisclub gezien de vele kansen voor Pelikaan nog goed weg.

Herboren
Tegen de kille wind in was Tricht na rust echter ineens herboren. Met veel inzet werd een te laconiek spelend Pelikaan teruggedrongen. Ramon van Soelen kopte na een corner van Sven van Maurik nog over het doel en René van Soelen schoot uit een voorzet van Arjan Hakkert net naast. Twintig minuten na de pauze werd het toch 1-2. Ramon van Soelen lanceerde Ruben Lambregts die goed raak schoot: 1-2. Arjan Hakkert mikte nog net te hoog en bij een schot van Marijn Bransen redde Pelikaan-keeper Jeroen de Veij.

Kort na een schot van René van Soelen net naast het doel kwam Tricht in de 80e minuut aan de verdiende en fel begeerde gelijkmaker. Na hands van Pelikaan-speler Jesse de Raad kreeg ook de thuisclub een penalty, die door Sven van Maurik koel werd benut: 2-2.

Tijdens de spannende slotfase liet ook Pelikaan zich offensief eindelijk weer eens gelden en kon het duel alle kanten uit. Een corner van de gasten ging voor het Trichtse doel langs en een vrije trap van doelpuntenmaker Susani verdween net naast. In de 88e minuut greep Tricht na een solo van Marijn Bransen evenwel toch nog de zo kostbare 3-2 winst. Met zijn tweede doelpunt van de middag werd Ruben Lambregts matchwinner want ook in vier spannende minuten blessuretijd hield Tricht de zo zwaarbevochten winst knap vast.

Arbiter Ad van Drunen gaf Pelikaan één gele kaart en Tricht liefst vijf. Naast keeper Robbemondt kregen ook Kevin van de Bergh, Rick van Gameren, Arjan Hakkert en Sven van Maurik geel. Dat kon de grote vreugde in Tricht om de erg belangrijke 3-2 winst na de wederopstanding in de tweede helft echter niet temperen.

(verslag: vv Tricht)