Unitas geeft wedstrijd in drie minuten uit handen

02 dec 2018, 11.22Verslag

KINDERDIJK - Twee ongelukkige doelpunten in 3 minuten tijd deden de ploeg van trainer Hans Bos in de eerste helft al de das om. 35 minuten lang deden de roodbroeken prima mee, maar binnen drie minuten daarna stond de ploeg door twee onnodige goals alweer met 2-0 achter en was de wedstijd als het ware al in het slot gegooid door De Zwerver. Dat de thuisploeg uiteindelijk met 4-1 won was een gegeven en Unitas Zaterdag moet zich nu gaan richten op de twee uiterst belangrijke komende wedstrijden tegen de, op dit moment, directe concurrenten IFC en VVAC.

Keeper Robin Linders bracht in de 4e minuut twee keer prima redding en voorkwam een vroege achterstand voor de roodbroeken. Unitas stond wat onder druk de eerste 20 minuten en ook in de 14e minuut was Robin Linders een sta in de weg voor De Zwerver, omdat hij met zijn voet de bal van dichtbij wist tegen te houden.

De eerste mogelijkheid voor Unitas kwam in de 28e minuut nadat bikkel Noam van Wijk goed doorzette in de 16 meter en er een corner wist uit te slepen. Uit de prima genomen corner van Redwan Ouajnan was het Martin Bos die zijn volley over zag gaan.

Peter Lodder Fotografie

Strafschop
In de 36e minuut liep Unitas tegen de lamp nadat een steekpass van De Zwerver gevaarlijk werd en keeper Robin Linders op tijd er uit leek te komen, maar in de kluts de bal voor de voeten van de spits kwam. Robin haakte de spits en de prima leidende scheidsrechter gaf een pingel. Unitas kwam op een 1-0 achterstand. Drie minuten later werd er onnodig een corner weggegeven en kon een speler van De Zwerver geheel vrijstaand de 2-0 binnen koppen en de gastheren een royale voorsprong geven.

Unitas leek op te veren en kreeg de laatste 5 minuten voor rust nog twee mogelijkheden. Allereerst was er een vrije trap van 30 meter die door Denzel Libretto hard op de lat werd geschoten. De aansluiter had moeten vallen in de 45e minuut, nadat Denzel Libretto met een solo drie man passeerde en IJsbrand van Eldik alleen voor de keeper zette, maar die zag zijn inzet gepakt worden en zo bleef de ruststand 2-0.

Over en uit
 In de 48e minuut was het over en uit voor de roodbroeken nadat De Zwerver een corner kreeg en de bal onfortuinlijk via Robin het doel in ging; 3-0. In de 52e minuut leek Unitas tegen te gaan scoren via een goede combinatie tussen Redwan en Melis "Poetzay" Kocan, maar het schot van Melis kon gepakt worden door de keeper. In de 56e minuut kreeg De Zwerver de kans op 4-0, maar keeper Robin maakte door goed uitkomen de hoek klein en zo gin de schuiver naast.

Peter Lodder Fotografie

Een minuut later viel de 4-0 toch nadat een aanval vanaf de linkerkant strak laag werd voorgegeven en de bal door een slim overstapje bij de tweede paal kwam en de spits kon scoren. In de 84e minuut redde Unitas de spreekwoordelijke eer, nadat de ingevallen Floris Walhain de bal goed voorgaf op spits Job Lanting, die te veel werd gehinderd en de bal op de stip kwam. Redwan schoot keurig de 4-1 binnen, maar het negende verlies was een feit.

Unitas zal de komende wedstrijd tegen IFC zijn tanden moeten laten zien en zorgen dat het wint, want anders raken de roodbroeken te ver achterop.

Embedded rich media on Twitter

(verslag: GVV Unitas)