Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Unitas klampt weer aan na winst op Nuenen

14 apr 2019, 22.04Verslag

NUENEN - Met een dubbel Paasprogramma voor de boeg is zondaghoofdklasser Unitas terug in de titelrace. Van Nuenen werd met 0-2 gewonnen.

Thuis tegen Nuenen werd er door Unitas op een knullige manier verloren. Dat moest vandaag anders. De roodbroeken hebben de vorm weer redelijk te pakken na de winst tegen Gemert en door de week tegen GRC 14 voor de EM cup.

Unitas was niet van plan om zich de kaas van het brood te laten eten en toog meteen na de aftrap ten aanval en zette ook de opbouw van Nuenen meteen onder druk. Al in de 1e minuut ontfutselde Pascal van Delden de bal van een verdediger en er ontstond een grote kans die eindigde bij Akin Arslan, maar niet in het vijandelijke doel.

Nuenen  kwam nauwelijks aan voetballen toe en Unitas bepaalde het ritme van het spelletje. De tegenstander werd met goed en snel positiespel van het kastje naar de muur gespeeld en de kansen moesten komen. Zoals de directe vrije trap, genomen door Yassin Ouja, maar die werd door de keeper over gestompt.

In deze zelfde eerste helft waren er nog kansen voor Armand Selmani ( 2x gered door de keeper), Esey Kiflom ( net te laat bij de tweede paal na een voorzet).

Akin Arslan schoot voorlangs en in de 45e minuut mocht hij twee keer in schieten na een corner, maar even zovele keren lag de keeper in de weg. Rust 0-0.

Eindelijk raak
De tweede helft eenzelfde beeld. Zoals een bal van Pascal van Delden die hij via de keeper en de paal net niet kon binnen werken. In de 62e minuut was het eindelijk, dik verdiend, wél raak. Joey Lokasi bediende Armand Selmani en die verzilverde de moeilijkste kans van de wedstrijd. 0-1

In de 71e minuut was er dezelfde aangever die Yassin Ouja in staat stelde de 0-2 in te schieten.

In de 77e minuut kreeg Nuenen de enige mogelijkheid van de dag, maar die werd door Ruud Verberk uit de hoek gestompt. De aansluitende corner leverde nog wat gevaar op, maar Kevin Cornet kon van de lijn redden. De eindstand van 0-2 was een verdiende.

Volgende wedstrijd: Baronie thuis zaterdag 20 april om 18.00 uur.

(verslag: GVV Unitas)