Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Unitas laat zich verrassen door UDI'19

07 okt 2018, 21.30Verslag

GORINCHEM - Hoofdklasser Unitas leed zondag de tweede thuisnederlaag. Het werd 2-3 voor UDI'19.

UDI 19 had tot deze dag pas 4 punten vergaard, maar een ieder weet dat dat niet aan hun kwaliteit hoeft te liggen. Vandaag werd dat dan ook duidelijk. Dit team heeft veel ervaring, is slim en kan profiteren van de fouten van de tegenstander. In dat opzicht hadden ze in Unitas een willig slachtoffer.

Unitas begon aan de wedstrijd en kwam eigenlijk meteen in de problemen. De slag op het middenveld werd verloren en Unitas moest achteruit. Dat is meestal geen goed teken. De feiten waren na 9 minuten dat de stand 0-2 op het scorebord stond door 2x de ervaren spits Sam Wassenberg die eerst een bal van dichtbij kon intikken nadat een luchtduel door Unitas werd verloren en hij alleenstaand kon afronden. Even daarna viel nummer twee toen hij aan kon leggen en van een meter of 20 Ruud Verberk kon passeren via de binnenkant van de paal. Het moet gezegd: een mooie treffer.

Meer power en strijd
Unitas ging meer strijd leveren, wat de nodige overredingen opleverde, maar er veranderde tenminste iets qua strijd op het middenveld. De eerste doelpoging voor Unitas viel pas in de 31e minuut bij een poging van afstand door Mo Ajiach.

In de 43e minuut bereidde hij tevens de goal voor die afgerond werd door Fabian van Horssen: 1-2. Nog voor rust wisselde trainer Adjei twee middenvelders ( Akin Arslan en Yassin Ouja) voor twee anderen ( Pascal van Delden en Achraf Chentouf) om meer power en strijd te brengen.

(foto: Theo Bos)

Opjagen
Na rust een heel ander Unitas.  De tegenstander werd opgejaagd en er werd meer op de helft van de tegenstander gespeeld. UDI bleef desondanks altijd gevaarlijk bij balverlies van Unitas.

De ingekomen Pascal van Delden kreeg uit een uitstekende pass van Stefan van Hulst een “dotje” van een kans op de  gelijkmaker, maar alléén voor de keeper liftte hij de bal op de lat. In de 55e minuut crosste Mo Ajiach de bal naar Fabian van Horssen. Die sneed naar binnen en scoorde met zijn linker(chocolade)been via de binnenkant van de paal de 2-2.

Iedereen ging er voor zitten dat Unitas de pot uit ging halen, maar UDI  liet toch maar weer zien dat zij niet zenuwachtig waren geworden van de tegengoal en in de 59e minuut verzonden zij een lange bal richting Unitas’doel. Hoe het kan gebeuren weet niemand, maar aanvoerder  Roald van Hout kon van dichtbij zomaar de 2-3 inkoppen.

Wel weer even een domper voor Unitas dat alle reserves naar boven moest toveren om weer de gelijkmaker te produceren, Vermoeidheid, onnauwkeurigheid, pech en goed verdedigen van UDI waren er de oorzaak van de goal niet wilde vallen en de punten mee naar Uden gingen. Unitas is vastbesloten om in Uden de punten te gaan halen, maar dat is nog een tijdje weg.

Volgende wedstrijd : RKAVV (Leidschendam) uit.

(verslag: GVV Unitas)