Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Unitas prolongeert titel in Proxsys Cup

06 jan 2018, 23.26VerslagUpdate

GORINCHEM/REGIO - In een bomvolle Oosterbliek is GVV Unitas net als vorig jaar winnaar geworden van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup. ASV Arkel moest in de finale met 4-1 het onderspit delven.

Bekijk hier de reportage van Gorkum TV en Regio-Voetbal van de finale-avond

Een schitterend afstandsschot was nodig om het ijs te breken in een lekker warme Oosterbliek. El Ouazizi punterde de bal keihard in de kruising van het Arkelse doel. Dat was eigenlijk meteen het enige noemenswaardige moment in een verder povere eerste helft.

Bekijk hier de eerste helft terug

Bekijk hier de tweede helft terug

Ook na rust hield het tactische schaakspel eventjes aan. Het was wachten op een bevlieging van een van de smaakmakers. En die kwam er. De topscorersstrijd barstte weer los aangezien Corné van Horik wederom zijn goaltje meepikte: 1-1.

De wedstrijd leek daarmee meteen los te komen aangezien Unitas meteen weer orde op zaken stelde. Arkel kon nog geen minuut genieten van de gelijkmaker aangezien Achraf Chentouf alweer de 2-1 had genoteerd.

Schitterende bewegingen
In het vervolg was het weer even ‘Mounir El Ouazizi-time’. Met schitterende bewegingen vermaakte hij het publiek en volleerde bijna nog de 3-1 binnen. Dat lukte niet, maar niet veel later werd de marge alsnog op twee goals gebracht. Chentouf combineerde zich met El Ouazizi een baan door de Arkelse defensie en rondde beheerst af: 3-1.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Arkel probeerde met Jeffrey Scheffers als ‘vliegende keep’ nog iets te forceren, maar dat lukte niet. Unitas wint net als vorig jaar de Proxsys Cup.

Unitas winnaar Proxsys Cup 2017-2018. (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Persoonlijke prijzen waren er ook nog. Mounir El Ouazizi werd zowel topscorer als speler van het toernooi. Rob de Groot van Kozakken Boys werd keeper van het toernooi en Julian Geelhoedt scoorde na honderden stemmen het doelpunt van het toernooi. Dussense Boys ging er met de sportiviteitsprijs vandoor.

Doelpuntenmakers
Unitas: Achraf Chentouf (2x), Mounir El Ouazizi en Yoesef Pyla
Arkel: Corné van Horik

Van slag
“De moeilijkste wedstrijd was  de kwartfinale op donderdagavond tegen GRC 14. We keken in de slotminuten tegen een 4-3 achterstand aan en zij kregen een geweldige kans op 5-3. We waren bijna gezien, mijn hart was helemaal van slag en bonkte bijna mijn lijf uit”, aldus de Gorcumse coach Marco Viveen.

“Wij lieten in die wedstrijd kansen liggen en kwamen daardoor onnodig dichtbij de uitschakeling. Na afloop maakte ik mij daar zorgen over en was ook best wel een beetje boos. Ik heb ze dan ook gewaarschuwd dat we zelf onze enige vijand zijn. Daarna hebben we het goed opgepakt en zijn we tegen Kozakken Boys en Arkel niet meer in gevaar geweest.” 

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Geweldige conditie
Zijn sterspeler - topscorer en man van het toernooi - Mounir el Ouazizi sloot aan bij de woorden van Viveen. “In de kwartfinale hebben we zoveel geluk gehad. Niet te geloven. Een uur na de wedstrijd hebben we elkaar aan zitten kijken. Misschien hadden we die wedstrijd nodig, want daarna was het niet zo moeilijk meer. Met dank aan onze geweldige conditie, die we hebben opgedaan op het veld onder Rick Adjei. Want in de verlenging tegen GRC en ook in de wedstrijden tegen Kozakken Boys en Arkel waren we conditioneel sterk. Er werd gestreden door mijn medespelers, waardoor ik mijn ding kon doen.” 

En dat was scoren. Ouazizi maakte de ene na de andere wonderschone goal. “Maar vanaf nu ligt de focus weer op het veld. We beginnen morgen met een wandeling in de duinen en dan vanaf dinsdag weer volop trainen. Het echte werk begint nu, ik heb er zin in. We staan er goed voor, met slechts een keer een gelijkspel en de rest alleen maar overwinningen.” 

Zwaar
“We hebben de afgelopen dagen zware wedstrijden gespeeld en dat merkten we vanavond tegen een sterk spelend Unitas. Een ploeg met veel individuele klasse in de personen van Nasser el Mousati en Mounier el Ouazizi. Bovendien viel bij hen alles goed, zoals die 2-1 kort na onze gelijkmaker”, analyseerde Arkels' Robert Scheurwater.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

De uitblinker aan Arkelse kant, die het hele toernooi strooide met geweldige steekpasses, zag Unitas opmerkelijk compact spelen. “We spelen al jaren met en tegen elkaar. En dus weten we van elkaar hoe iedereen speelt. Dat is op zich leuk, maar is zeker niet altijd een voordeel. Al met al ben ik wel blij met het bereiken van de finale, maar als je er eenmaal staat dan wil je winnen ook.” 

Ongelijk
Jeffrey Scheffers knikt. “Het werd tegen Unitas nooit de wedstrijd als gisteren tegen Heukelum, die pot was voor ons de finale. Daarin, en ook tegen Leerdam Sport en Zuilichem, hebben we veel energie verspeeld. Tegen Unitas ben ik op een gegeven moment als vliegende keep gaan spelen, om energie in de wedstrijd te steken. Maar tevergeefs. Maar toch ben ik trots op het bereikte resultaat. In de poulefase appte mijn vriend Christiaan Perrier dat ik voor de finalewedstrijden zelf kaartjes moest kopen om er bij te zijn. Hij heeft ongelijk gekregen.” 

Prima geslapen
Op een afstandje werd Jesse Hoogewoning bestookt door vrienden, familie en kennissen. Maar ook door het journaille. “Over 20 jaar zal ik inderdaad nog wel terugdenken aan deze tien dagen. Vannacht heb ik overigens prima geslapen”, knipoogt de 16-jarige inwoner van Arkel. “Ik sliep om twee uur en werd pas om twaalf uur wakker in mijn slaapkamer in de Perendreef. Na een goede lunch ging ik mij opmaken voor twee finales, want ik wist dat ik ze allebei zou spelen.” 

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Mokerslag
Zijn coach Tutu Ndona lacht. “Er waren binnen de club enige twijfels om hem op te stellen in beide wedstrijden. Maar hij verdiende het, hij heeft het zo geweldig gedaan en deze ambiance wilde ik hem niet ontnemen. Helaas viel het ook voor Jesse tegen. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Toen we op gelijke hoogte kwamen, viel de 2-1 te snel. Ik weet niet of die bal werd aangeraakt, maar de scheidsrechters keurde de goal goed. Een mokerslag voor ons.” 

Met het vervangen van zijn vaste doelman Bart de Groot nam Arkel alle risico’s. “Je moet wat, het was alles of niets. Ik ben een winnaar. Met een 2-1 achterstand kan het nog alle kanten op.”