Vechten tegen de bierkaai voor Woudrichem tegen superieur Papendrecht

01 dec 2018, 19.12Verslag

WOUDRICHEM – Woudrichem was zaterdag op zoek naar herstel na twee nederlagen op rij. Het was echter vechten tegen de bierkaai tegen een superieur Papendrecht, dat met 1-4 aan het langste eind trok.

Met de 1-4 nederlaag tegen Papendrecht en de derde nederlaag op rij duikelde Woudrichem uit de kopgroep van de tweede klasse F naar de achtste plaats.

De teleurstelling was dan ook van het gezicht van trainer Piet Saaman af te lezen. “Dit is wel even een teleurstelling. We kwamen terug tot 1-2. Dan hoop je dat de 2-2 nog valt, maar ja, dan gooi je de boel open en scoort Papendrecht de 1-3 en de 1-4”, moest de trainer van Woudrichem even bekomen.

“We raakten steeds heel snel de bal kwijt. Voetballend hebben we het vandaag niet gebracht. We kwamen er niet uit op het middenveld en in de aanval. We zullen met zijn allen moeten gaan proberen dit weer om te draaien.”

Timide
Anderzijds viel er weinig aan te merken op de winst van Papendrecht, dat de afgelopen twee weken de titelkandidaten Roda Boys en Nivo Sparta op een gelijkspel wist te houden. Woudrichem begon gehandicapt aan het duel met het soepel draaiende Papendrecht. Bij de thuisclub ontbraken de sterkhouders Yoeri Duyzer (geschorst) en Jamy Goemaat (geblesseerd) en dat was eigenlijk teveel van het goede bij Woudrichem.

(foto: Jan Noorlandt)

Woudrichem begon ook erg timide en angstig aan het duel. Papendrecht nam vanaf de eerste minuut het heft in handen en kwam op het half uur verdiend op 0-1 na een afronder van Jay Luciano. Voor Woudrichem bleef het bij een wapenfeit van Tim Saaman. Zijn vrije trap vloog over het Papendrechtse doel.

Stapje extra
Na de rust probeerde Woudrichem nog een stapje extra te doen, maar liet Papendrecht zich binnen drie minuten al gelden met de 0-2 middels opnieuw Luciano. Nu moest Woudrichem echt wel komen, al had het geluk dat Papendrecht royale kansen voor een verder uitloop om zeep hielp. Jay Luciano stiftte een vrije mogelijkheid nog op de lat.

Een kwartier voor tijd kwam Woudrichem zelfs nog op 1-2 na een strafschop. De eerste inzet van Danny Schaap keerde keeper Roy Rijntjes, maar de sluitpost had te vroeg bewogen. In tweede instantie benutte Schaap de stafschop wel.

Gestopte strafschop
Het werd daarmee nog een levendig laatste kwartiertje op het Bolwerk. Woudrichem gooide alles naar voren, maar Papendrecht sloeg bijna weer toe, nadat Djerrel Saffignani werd neergehaald door Nick van Giessen. Keeper Aljan Dekker stopte echter de strafschop van Koen Lighaam. Vervolgens kopte Luciano een vrije kans nog over de deklat.

(foto: Jan Noorlandt)

Waar Woudrichem tevergeefs probeerde het tij te keren, deelden de Papendrechters met de vallend ruimte vijf minuten voor tijd wel de genadeklap uit. Lighaam tekende de 1-3 aan. Even later was Justin Beemsterboer weer los en noteerde de 1-4.

Powervoetbal
Trainer Johan Sturrus van Papendrecht vond het dik verdiend. “We kregen veel kansen, maar als je ze niet afmaakt blijft het lastig voetballen.” Het had het wel soepeler gekund, stelde de trainer van Papendrecht terecht. “Na de 0-2 moet die 0-3 en 0-4 gewoon vallen met dotten van kansen. Woudrichem ging powervoetbal spelen en maakte de 1-2. Dan wordt het toch nog even spannend, maar ik ga niet zeuren. We hebben met 1-4 gewonnen en ik ben hartstikke blij met de overwinning.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >