Verlies in stadsderby alweer veertiende nederlaag Unitas

10 feb 2019, 13.39Verslag

GORINCHEM - Gaat het tij nog keren voor de jonge roodbroeken? Dat is de centrale vraag na weer een verloren wedstrijd, waarbij de roodbroeken totaal niet onderdeden voor hun tegenstander. Dat het niet mee zit voor de ploeg van trainer Hans Bos en zijn staf blijkt elke week weer en het wachten is tot het kwartje wel een keer de goede kant opvalt. De competitie is nog lang, maar er moeten snel punten gepakt gaan worden, want anders staan de roodbroeken na één seizoen alweer in de 4e klasse. Ook in de klassieke stadsderby  leek Unitas een punt te gaan pakken, maar uitgerekend assistent Johnny Wijnbelt deed de ploeg in de 83e minuut de das om en stond men op sportpark Molenvliet aan de rechterkant weer met lege handen.

Unitas trad aan met een aangepaste ploeg nadat het vorige week drie rode kaarten kreeg en keeper Robin Linders deze week geblesseerd zag  uitvallen van de training. Reservekeeper Fikrie Adahchour viel prima in en ook onder 19 junior Pim Kolenberg mocht in de basis beginnen en speelde een prima pot.

De eerste helft was voor de bezoekers geen pretje om naar te kijken. Er gebeurde niet veel en er waren veel kleine overtredingen en weinig kansen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en de ruststand was een terechte 0-0.

Unitas zag in de 11e minuut een schot van Denzel Libretto overgaan en een minuut later greep Pim Kolenberg prima in om een grote kans voor SVW onschadelijk te maken. Een van afstand genomen vrije trap van Rida Assaban vloog door de wind mee hard op het doel van SVW, maar de keeper wist deze tot een corner te tikken.

(foto: Theo Bos)

In de 29e minuut kwam er nog een mogelijkheid voor Unitas nadat IJsbrand van Eldik de bal vanaf de rechterkant voorzette en spits Brandom Markham net te veel gehinderd werd door de keeper om te kunnen scoren. Een minuut later de mooiste aanval van de roodbroeken opgezet door de sterk spelende Jamiro Libretto en Brandom Markham, waarbij Jamiro IJsbrand "wegstak" en IJsbrand zijn schuiver gepakt zag worden door de keeper. In de 40e minuut was het bijna SVW wat de voorsprong leek te gaan pakken, maar Boaz Helderman wist de bal tot een corner te verwerken en zo bleef het 0-0.

Late goal
In de 51e minuut kreeg SVW via Hicham Farhou de beste kans om op voorsprong te komen, maar keeper Fikrie Adahchour verkleinde goed zijn doel door uit te komen en Hicham schoot de bal naast. Unitas zwijmelde en leek in de 59e minuut zelf op voorsprong te gaan komen, nadat Denzel Libretto een vrije trap met de stuit op goal nam. De keeper van SVW pakte ook deze inzet en zo bleef het 0-0.

(foto: Theo Bos)

SVW kreeg de betere kansen en in de 66e minuut redde keeper Fikrie Adachour knap met één vuist. Ook 10 minuten later was het weer Fikrie Adahchour die op een inzet van Wijnbelt zijn doel schoon hield.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de 83e minuut kwam de bal voor de voeten van Wijnbelt en die maakte de 0-1 en bracht de streepjes de gewenste overwinning en zo bleef Unitas voor de veertiende dit seizoen ongelukkig puntloos.

(verslag: GVV Unitas)