Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Verwachte winst Groot-Ammers op Herovina, al ging het moeizaam

11 mei 2019, 19.54Verslag

HERWIJNEN – Herovina was zaterdag thuis tegen kampioenspretendent Groot Ammers voor de eigen kansen op deelname aan de promotienacompetitie curieus genoeg vooral bij een nederlaag gebaat. Toch kwam de verdiende 0-2 winst van Groot Ammers in Herwijnen slechts moeizaam tot stand. Invaller Bob van Oosterhout scoorde in de tweede helft tweemaal: eerst kort na rust direct na zijn entree en daarna pas vlak voor tijd.

Vooral aanvallend was Herovina zaterdag door blessures nogal gehavend want Jeffrey van der Meijden (gebroken ribben) en Maarten Lievaart (hamstring klachten) ontbraken. Voor bijna tweehonderd toeschouwers kon Herovina offensief dan ook weinig uitrichten. Wel bleef het nog lang 0-0. Vooral de eerste helft was qua voetbal erg matig.

Moeizaam
Groot Ammers-trainer Ferry van Dijk was over het spel van zijn equipe dan ook ontevreden: “Het ging vandaag erg moeizaam. Ik had de winnende ploeg tegen Kerkwijk intact gehouden, maar voor rust was het zeker niet best. Daarom heb ik direct na de pauze Bob van Oosterhout en Jan-Willem Renes ingebracht, want we hebben een heel brede selectie. Zij bewezen toen er ten onrechte naast te staan. Ik had overigens zeker niet de indruk dat Herovina vanmiddag speelde om te verliezen. Zoals ik mijn collega Glenn Calor ken, wil hij niks cadeau doen.“

Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Dat bleek ook wel uit de reactie van Glenn Calor na afloop: “Ik wilde vanmiddag gewoon winnen, maar Herovina heeft vandaag te weinig gebracht en verdiend verloren. Ons begin was nog redelijk maar gaandeweg kreeg Groot Ammers steeds meer kansen en wij nauwelijks. De vrijdagse bruiloft van Mark de Joode mag geen excuus zijn; je moet als speler zorgen dat je klaar voor zo’n wedstrijd bent. Ik had niet de indruk dat iedereen dit was.”

Eerste helft
Al vroeg knalde Joost Schaap voor Groot Ammers net naast. De jonge Marthijn Hobo zette er voor Herovina een mooie solo tegenover, doch keeper Dennis de Wit redde. Na bijna een kwartier verzuimde Yannick de Bondt om van een misverstand in de Herovina-defensie te profiteren. Halfweg de eerste helft ging een omhaal van De Bondt na een afgeslagen actie van Bas de Vos net naast.

Na ruim een half uur moest bij Herovina keeper Walter Kornet geblesseerd door routinier Wilco de Leeuw worden vervangen. Tien minuten voor rust kwam Groot Ammers nog het dichtst bij een voorsprong. Na een actie op links knalde Yannick de Bondt de bal tegen de binnenkant van de verste paal. Gezien het stroeve spel had Groot Ammers overigens bij de pauze een voorsprong ook amper verdiend.

Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Verse krachten
Met twee verse krachten deden de gasten het na de thee beter. Abel van As mikte al vroeg nog net naast maar in de 49e minuut was het al wel raak. Uit een voorzet van Yannick de Bondt ditmaal vanaf rechts opende de net ingevallen topschutter Bob van Oosterhout met 0-1 de score. Door een actie van de andere invaller Jan-Willem Renes kregen de bezoekers al snel weer een kans, doch ditmaal trof Yannick de Bondt slechts het zijnet.

Groot Ammers beheerste nu de partij maar drukte niet door. Diverse corners leverden niks op. Koos Pott en Abel van As konden voorzetten van Bob van Oosterhout net niet afronden. Halfweg de tweede helft kreeg ook De Bondt een kans, maar Herovina-keeper Wilco de Leeuw redde.

De magere 0-1 voorsprong voor Groot Ammers bleef natuurlijk riskant. Een verre vrije trap van Coen de Ridder voor Herovina verraste door een deviatie via Kevin Steenbruggen de gasten bijna, doch keeper Dennis de Wit redde moeizaam. Bij tegenstoten van de gasten verprutste De Bondt nog twee reële kansen.

Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Scheidsrechter Max van Elzakker uit Hoogerheide blies goed maar had het mogelijk ook wel zonder kaarten afgekund. De gele kaarten voor Lloyd Hobo (Herovina) een half uur na rust en zeker voor Groot Ammers-aanvoerder Floris Renes in de slotfase na een reactie op een ongelukkige opmerking van de arbiter zelf hadden vermeden kunnen worden.

Beslissing
Pas aan het begin van de korte extra tijd stelde Groot Ammers met 0-2 de belangrijke zege veilig. Weer was Bob van Oosterhout de doelpuntmaker: 0-2. Jan-Willem Renes miste nog een enorme kans op een derde doelpunt voor de bezoekers. Met 0-2 was de winst echter ook al binnen.

Komende zaterdag is op sportpark Gelkenes de topper tegen de ook al lange tijd ongeslagen koploper MVV’58. Bij een zege komt Groot Ammers op de drempel van het kampioenschap in de vierde klasse, maar bij elk ander resultaat wacht vrijwel zeker de promotienacompetitie.

Herovina heeft nog één competitiezege nodig om als nummer vier in de eindstand ook de nacompetitie te bereiken. Trainer Glenn Calor beseft dat: “Ik zal proberen de ploeg tegen SV Noordeloos en Leerdam Sport op scherp te krijgen. Dat is nodig want in deze vorm zijn we geen aanwinst of kandidaat voor de derde klasse.” 

Met een nacompetitiematch uit bij vrijwel zeker IFC en daarna bij winst op neutraal terrein een duel tegen een Brabantse periodekampioen uit de andere vierde klasse zou afhaken voor Herovina wel een gemiste kans zijn.     

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >