Vier Zuilichemmers scoren tweemaal tegen RKVSC

08 dec 2018, 20.48Verslag

ZUILICHEM – Zuilichem had zaterdag minder dan niets te duchten van hekkensluiter RKVSC. De 10-2 overwinning stak zelfs nog schril af bij de verhoudingen op het veld, vond Zuilichem-trainer Nabil Bouchlal.

“De score had nog veel groter uit kunnen vallen, maar ik vond ons de eerste helft heel erg matig. De tweede helft was het iets beter, maar om te zeggen dat we een fantastische wedstrijd speelden; nee. Je ziet wel dat we veel doelpunten maken. Dat is prima.”

Op sportpark De Meidijk kwamen de Zuilichemse doelpunten op naam van Michel Kooyman (tweemaal), Max van Zanten (tweemaal), Carlo van Heusden (tweemaal), invaller Erik van Dalen (tweemaal), Maurits van Heusden en Peter van de Laar.

Volgende week zullen de doelpunten minder makkelijk gaan vallen. Dan staat voor de huidige nummer drie van de vierde klasse D namelijk het uitduel met naaste concurrent Herovina op het programma. Tegelijkertijd nemen koploper Brakel en nummer twee Groot-Ammers het tegen elkaar op, weet ook Bouchlal: “Het is het belangrijkste dat we zelf van Herovina winnen en dan kijken we daarna wel hoe die andere wedstrijd is afgelopen. Op het moment dat Brakel verliest van Groot-Ammers, komen ze weer een beetje bij ons in het vizier. En dan is zeven punten nog altijd veel, maar het is in ieder geval beter dan tien.”