Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Vierde zege op rij voor SteDoCo

26 jan 2019, 22.30Verslag

HOORNAAR - In de week dat bekend werd dat het contract met de succesvolle hoofdtrainer Gijs Zwaan niet werd verlengd en dus zijn verblijf tot één seizoen beperkt blijft, ging zijn elftal wel door met winnen. Het technisch begaafde ASV De Dijk werd door SteDoCo met 3-1 vakkundig en zakelijk verslagen.

Na een gezapige start opende de  thuisploeg na een kleine 20 minuten de score. Een goed storende Benjamin van Wanrooij veroverde de bal en bracht Vincent Verheul in stelling. De IJsselsteiner twijfelde geen moment en schoot SteDoCo beheerst op 1-0.

SteDoCo liet de teugels enigszins vieren. Met alle gevolgen van dien. Toby Mulder werd op het halfuur iets tekort aangespeeld door Jesse Wielinga. Mulder, die de geschorste Bryan Jongeneel verving, probeerde alsnog de bal te bemachtigen maar moest dat bekopen met zijn zoveelste (lichte) blessure. In de rust werd de Gorcumer vervangen voor Jesse van Bezooijen. 

(foto: Rick den Besten)

Droomstart
Van Bezooijen kende een droomstart. Want in de 53e minuut wist hij een op maat gegeven vrije bal van Jesse Wielinga perfect met het hoofd te raken; 2-0. Opnieuw deed SteDoCo een stapje terug. De Noord-Amsterdammers gingen brutaal op zoek naar de aansluittreffer, die Mick Christophersen halverwege deel twee wist te maken.

Maar SteDoCo antwoordde direct. Joran Schröder veroverde de bal op het middenveld en stuurde Benjamin van Wanrooij weg, die op volle snelheid wist te kappen en te draaien. Met een fraai schot bepaalde hij de eindstand al vroeg op 3-1. Want na die treffer was de spirit er bij De Dijk duidelijk uit. 

Groeiproces
Dat zag ook trainer Gijs Zwaan. "De Dijk is een hartstikke goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ten opzichte van de heenwedstrijd zijn ze onder mijn collega Kees Oostermeijer enorm gegroeid. Maar het groeiproces van mijn ploeg is nog sneller gegaan. Met als voorbeeld vandaag het derde doelpunt. Met de borst vooruit durven we te voetballen, de bal te veroveren, steekballetjes te geven en te schieten. Na vier overwinningen op rij gaan we zaterdag naar koploper Noordwijk."

(foto: Rick den Besten)

De bedenkelijke blik van trainer vroeg om uitleg. "Het feit dat mijn contract niet wordt verlengd, is nu niet meer zo belangrijk. Die beslissing is genomen, het is zaak om nu zo goed mogelijk te presteren. En dat is vandaag gelukt. Op lange termijn moet ik er met mijzelf zien uit te komen of ik nog verder wil in deze voetbalwereld. Eén ding weet ik wel, en dat is bij mijzelf blijven. Er is een groot aantal clubs bezet. Nee, ik heb nog geen contacten gehad, maar ik weet dat Achilles Veen, Xerxes en Capelle nog vrij zijn."

Fijn mens
Wim den Braven. voorzitter van de TC in Hoornaar, deelt kort na de wedstrijd felicitaties uit. Ook aan Zwaan. "Gijs is een fijn mens en dat maakt onze beslissing om niet te verlengen ook extra moeilijk. We hebben afgesproken om niet via de media naar buiten te brengen waar het exact om gaat. Wel zijn we unaniem van mening dat er dingen spelen die anders ingevuld moeten worden. In november hebben we dat met elkaar besproken, maar daar is niet veel mee gedaan. Als TC, na overleg met de spelersraad, zijn we tot de conclusie gekomen dat een tweede seizoen niet had gewerkt. Insiders weten waarom."

(foto: Rick den Besten)

Den Braven vervolgt zijn verhaal. "Het clubbelang weegt zwaarder dan de aardige trainer. De ranglijst liegt niet inderdaad, maar dat is niet alleen de verdienste van Gijs. Onze spelersgroep wil meer getriggerd worden en geeft zelf aan dat er meer uit deze selectie is te halen. We moeten er ook niet zo zwaar aan tillen. Waar ik wel van baal is van het feit dat SteDoCo wordt afgeschilderd als een trainerskerkhof. Drie trainers in drie seizoenen heeft wel een reden .Virgil Breetveld was ruim drieënhalfjaar trainer en is zelf opgestapt, omdat hij bang was te degraderen. Frans Adelaar stopte om privéredenen."

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >