Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Vuren komt net te kort tegen GDC

22 apr 2019, 20.22Verslag

VUREN – Vuren trof in GDC de ploeg in vorm in de 3e klasse D. De mannen van Ron Vlot hielden lang stand, maar trokken toch aan het kortste eind. In de slotfase bleken de gasten net iets meer over te hebben: 0-1.

In de strijd tegen degradatie had Vuren de punten goed kunnen gebruiken. Op meer dan een punt had Vuren echter ook geen recht. En dus blijven de komende weken voor de ploeg cruciaal. GDC mengt zich dankzij de winst in de toch al spannende strijd om het kampioenschap. Met ook nog sc Everstein, Sleeuwijk en HSSC’61 staan er nu vier ploegen binnen drie punten van elkaar.

(foto: Eric Schröder)

Vuren en GDC hielden elkaar heel lang op alle vlakken in evenwicht. Geen van beide ploegen kon echt een overwicht creëren en ook in kansen deden ze weinig voor elkaar onder. Maar hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe moeilijker Vuren het kreeg. De aangeslagen Bas van der Vliet kon de bal steeds moeilijker vast houden, waardoor Vuren amper meer tijd kreeg zich defensief te organiseren.

Voorspelling
Er zijn nogal eens wedstrijden waarin er geroepen wordt dat de ploeg die als eerste scoort de wedstrijd gaat winnen. Vuren-GDC was typisch zo’n wedstrijd en nu kwam die voorspelling ook nog eens uit. Invaller Wesley van der Wardt maakte tien minuten voor tijd de 0-1 en die bleef logischerwijs ook op het scorebord staan.

(foto: Eric Schröder)

Als dat enige doelpunt niet was gevallen had iedereen met 0-0 ook wel kunnen leven, maar op deze nipte Eethense overwinning was ook niet heel veel aan te merken. “Maar toch is het zonde”, vond Vuren-trainer Ron Vlot. “In die fase kregen we de bal te snel weer terug, maar bij dat doelpunt staan we wel te slapen. Een overwinning zat er voor ons niet in, maar dan moet je zorgen dat je een punt pakt.”