Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Vuren troeft Haaften opnieuw af: 0-2

09 feb 2019, 22.17Verslag

HAAFTEN – Vuren was voor de tweede keer dit seizoen te sterk voor Haaften. De thuisploeg stelde zwaar teleur. Vuren pakte drie belangrijke punten: 0-2.

Haaften liep weer eens aan tegen de extreme wisselvalligheid die de ploeg dit seizoen laat zien. Vorige week werd SSC’55 na een prima wedstrijd nog met 0-5 verslagen, tegen Vuren was er helemaal niets van terug te zien. “Het is het verhaal van dit seizoen”, besefte trainer Adrie van Steijn. “Het gaat met ups en downs en vandaag was helemaal down.”

Vuren-trainer Ron Vlot was uiteraard blij met de punten. “We hebben zeker niet denderend gespeeld, maar wel verdiend gewonnen. Wij waren vandaag de slimmere ploeg. Op dit veld en met deze wind was goed voetbal niet mogelijk. Dat hebben we dan ook niet geprobeerd.”

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Hulp
Voor rust was Vuren met de wind in de rug een stuk beter dan de thuisploeg. Het had wel de hulp van Haaften-doelman Lars Tertoolen nodig om twee keer te scoren. De normaal zo betrouwbare doelman zag er bij de twee Vurense treffers, die allebei al in de eerste twintig minuten vielen, bepaald niet goed uit.

Binnen vijf minuten stond het 0-1, toen een corner van Luuk van der Vliet door de wind ineens over Tertoolen binnen viel. Een kwartier later stuitte een vrije trap van Ian van Wijk in het gezicht van Tertoolen. Ryan van Wijk benutte de rebound: 0-2.

Geen herstel
Het was daarna wachten tot Haaften zich ging herstellen, maar dat zou de hele wedstrijd niet meer gebeuren. Ook in de tweede helft kreeg Vuren de betere kansen, maar had het niet de kwaliteit om die uit te spelen en de wedstrijd voortijdig te beslissen. Haaften werd vrijwel niet één keer gevaarlijk. Tien minuten voor tijd leek Thijmen Gerringa op weg naar de aansluitingstreffer, maar hij schoot de bal hoog over het doel van de werkloze keeper Jacco Versluis.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Erg slecht
“Natuurlijk missen we vandaag de power van Johnnie Noorthoek en de slimheid van Danny Verwolf”, zei Van Steijn. “Maar de jongens die wel spelen, mogen echt wel wat meer brengen. Het was vandaag gewoon heel erg slecht en dat verwacht je niet na zo’n goede week.”

Gefrustreerd
Vlot wilde niet van een stunt spreken.”Zo goed is Haaften nu ook weer niet. Ze raakten al snel gefrustreerd en dat is logisch als je op zo’n veld probeert te voetballen. Daar zijn wij niet ingetrapt. Met een voorsprong spraken we af de bal na rust gewoon lang te spelen. We zijn niet in de problemen geweest.”

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >