Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Vuren wint met 6-2 na bliksemstart en is bijna veilig

18 mei 2019, 19.43Verslag

VUREN – Vuren won zaterdag thuis na een bliksemstart met twee erg vroege goals en na een 4-0 ruststand royaal met 6-2 van hekkensluiter SSC’55. De eens zo gerenommeerde ploeg uit Sprang Capelle degradeert daardoor naar de vierde klasse. Vuren zelf is ondanks de duidelijke zege nog niet helemaal veilig en heeft voor alle zekerheid nog één  punt nodig.

Bij Vuren ontbraken topscorer Bas van der Vliet en aanvoerder Sjors Vonk vanwege een schorsing en Michael Tahamata wegens een enkelbreuk. Daarom had Vuren de routiniers Khalid Bendami en Bart Muilenburg weer van stal gehaald. Zij hadden met twee goals en twee vroege beslissende assists een flink aandeel in de belangrijke overwinning. Dat gold vooral voor Bart Muilenburg.

Prima start
Vuren-trainer Ron Vlot was content met de winst: “Onze start vandaag was prima met twee goede goals. Toch bleef Vuren daarna wat onrustig en kreeg SSC’55 ook twee mooie kansen. De 3-0 en zeker de 4-0 vlak voor rust waren voor ons een bevrijding. Toch kregen we na rust nog twee tegengoals maar we hadden er zelf ook nog wel meer dan twee kunnen maken. Het zou volstrekt onnodig zijn als we nu nog in de degradatienacompetitie zouden belanden. Maar het kan nog wel, want er zijn veel clubs nog in gevaar. Iedereen moet nog punten zien te pakken. Ook door ons gunstige doelsaldo moet Vuren het kunnen redden. Maar alleen een gelijkspel zaterdag in Hei- en Boeicop biedt ons zekerheid.”

Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Vroege voorsprong
Binnen drie minuten stond Vuren voor bijna 150 toeschouwers al met 2-0 voor. Reeds in de eerste minuut kopte de jonge Jarl Deurhof uit een afgemeten corner van Bart Muilenburg raak: 1-0. Na drie minuten gaf Muilenburg weer vanaf links opnieuw een gave voorzet en ditmaal schoot Khalid Bendami hoog raak: 2-0. Bij een nieuw schot van Bendami moest keeper Gijs Nieuwenhuizen met zijn voet redden.

Na een kwartier werd Vuren defensief toch weer onzeker. Kevin Knippels miste voor SSC’55 uit een voorzet van Maik Kemmeren een opgelegde kans. Berry Donders ging twee man keurig voorbij maar schoot vanuit een riante positie nog tegen Vurens keeper Tim Ritmeester op. Zo kwam Vuren twee keer goed weg.

Vrije trap
Na ruim een half uur liep de thuisclub ineens tot 3-0 uit. Bastiaan van Horssen scoorde toen met een enorme pegel uit een vrije trap vanaf bijna veertig meter in de bovenhoek: 3-0. Een prachtig doelpunt van Luuk van der Vliet met een schot ineens uit een verre voorzet van Bendami werd nog terecht vanwege buitenspel door arbiter Kevin Konings uit Kerkdriel afgekeurd.

Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Vlak voor rust werd het toch nog 4-0. Eerst moest Lorenzo Kooiman overigens op de Vurense doellijn nog wel een tegentreffer voorkomen. Bij de directe tegenstoot zorgde Bart Muilenburg met een heel bekeken schot vanaf de rand van het 16 meter gebied fraai over de keeper heen voor de 4-0 pauzestand.

Gele kaarten
Direct na de thee kreeg SSC’55-speler Kevin Knippels terecht een gele kaart na een charge op de toch al niet topfitte Ian van Wijk. Die gele kaart was een andere Brabantse voetballer Patrick Zeebregts voor rust ook al ten deel gevallen. SSC’55 drong nu aan, maar invaller Erwin van de Hoven kon een scherpe voorzet van Maik Kemmeren net niet bereiken. Twee vrije trappen van Kevin Knippels waren te hoog gericht. Een mooie Vurense solo van Luuk van der Vliet kreeg geen passende bekroning omdat de afsluitende boogbal niet zuiver genoeg was.

Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Twintig minuten na de hervatting kwam SSC’55 tot 4-1 terug. Erwin van de Hoven kon toen een verre voorzet van invaller Emanuel Nsita helemaal vrij inkoppen: 4-1. Een kwartier had Vuren nodig om de voordelige marge van vier goals te herstellen. Bart Muilenburg en Jarl Deurhof misten eerst de kansen.

Invallers
Twee invallers deden het wel goed. Na voorbereiding van Christiaan van Herp was Björn Paul tien minuten voor tijd de afronder: 5-1. Op vrijwel identieke wijze kreeg Vuren nog een kans, doch nu miste Björn Paul. Daardoor kon SSC’55 in de 84e minuut via een laag schot van Kevin Knippels nog 5-2 scoren. Na een te hoge Brabantse vrije trap van Knippels en gemiste Vurense kansen van Deurhof en Van Herp werd het vlak voor afloop nog 6-2. Uit een corner van Christiaan van Herp vanaf links kopte Jarl Deurhof tegendraads zijn tweede treffer van de zomerse voetbalmiddag binnen: 6-2.

Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Als Sparta’30 (in Sleeuwijk) en RFC (thuis tegen GDC) komende zaterdag niet stunten, is Vuren veilig. Anders zal het in Hei- en Boeicop tegen promotiekandidaat HSSC’61 via een gelijkspel voor alle zekerheid op eigen kracht moeten gebeuren, want de kans lijkt groot dat BLC en Haaften tegen belangenloze tegenstanders hun slotduel wel zullen winnen.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >