WNC en LRC houden elkaar in bedwang: 0-0

08 dec 2018, 19.47Verslag

WAARDENBURG – WNC en LRC gaven elkaar in de streekderby erg weinig toe. In een niet bijster hoogstaande wedstrijd wist geen van beide ploegen een gat te slaan in de hechte defensie van de tegenstander. En dus kon iedereen leven met het 0-0 gelijkspel.

In het paars-witte kamp was de stemming na afloop toch net iets beter dan bij de thuisploeg. “Zeker in thuiswedstrijden willen we natuurlijk de drie punten pakken”, zei WNC-trainer Cor Prein. “Maar vandaag kunnen we hier wel mee leven. We hebben niet verloren en dat is belangrijk.”

LRC houdt door het gelijkspel WNC onder zich. “Er komen wel wat andere concurrenten overheen”, wist trainer Rob Hilbers. “Maar het gat met WNC blijft. In een uitwedstrijd gelijkspelen bij WNC is prima.”

DBRN Fotografie - Jeroen de Bruin

Sterke serie
Beide ploegen waren bezig aan een sterke serie. In de laatste drie wedstrijden pakte WNC zeven punten. LRC won in die periode zelfs drie keer. Erg denderend was de wedstrijd echter niet. De harde wind en de goed georganiseerde defensies maakten dat er weinig goed voetbal en weinig actie voor beide doelen te bespeuren was.

Vlak voor rust was Nehemia Sanaky dicht bij een doelpunt, maar hij schoot van dichtbij tegen Thijs Janssen op. Halverwege de tweede helft zette LRC aan en de gasten dwongen WNC-doelman Arjen Kaasjager tot handelend optreden. Vooral Kaasjagers reflex bij een van richting veranderd schot van Ricardo Papilaja (ex-WNC) was prima.

Tien minuten voor tijd was WNC nog dichtbij de volle winst. Willem-Paul van der Heijden stuurde de bal richting de verre bovenhoek, maar Janssen kon nog net zijn hand erachter krijgen, waardoor de bal op de kruising eindigde.

DBRN Fotografie - Jeroen de Bruin

Nul
“Met de wind was het moeilijk voetballen. Het was slordig, maar ik ben wel tevreden over hoe de organisatie stond”, concludeerde Prein. “De serie van vier ongeslagen wedstrijden zegt met niet zo heel veel, behalve dat we nu de nodige punten pakken om onderin weg te komen.”

Hilbers zag dat zijn ploeg voor de derde week op rij ‘de nul’ hield. “We zijn nu stabiel, zeker achterin. Als we van daaruit kunnen zorgen dat we ook aanvallend wat meer kunnen voetballen, zit het bij ons wel goed.”

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >