Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

WNC-Heinenoord bij rust gestaakt na vechtpartij bij kantine

08 okt 2016, 17.11VerslagUpdate

WAARDENBURG – De wedstrijd WNC-Heinenoord in de 1e klasse C werd halverwege in de rust bij een 1-1 stand gestaakt. Scheidsrechter Thoonen uit het Zeeuwse Oostkapelle vond dat hij de veiligheid niet meer kon garanderen.

Twee min of meer op zichzelf staande incidenten vormden de aanleiding tot de beslissing. Op het veld kreeg de scheidsrechter al de nodige kritiek. Het hevigst was die kritiek vlak voor rust. Senaid Jukic werd na een tackle op de bal bestraft met een rode kaart. Thoonen oordeelde dat Jukic nadat hij de bal raakte met gestrekt been doorging op zijn tegenstander. Het leidde tot begrijpelijke protesten, waarbij ook trainer Cor Prein nog eens naar de kant werd gestuurd.

“Ik nam de bal niet goed aan en hij stuitte iets te ver van mijn voeten”, zei Jukic over de situatie. “Daarna wilde ik die bal met een tackle nog vooruit spelen. Ik ging voor de bal en raakte de bal vol. Die speler heb ik niet eens geraakt. Het was niet eens een overtreding.” Ook daarvoor had Thoonen zich al de woede van heel WNC op de hals gehaald toen hij een ogenschijnlijk onschuldige tackle van Giel Goesten met een vrije trap bestrafte. Uitgerekend uit die situatie scoorde Heinenoord de op dat moment amper verdiende gelijkmaker.

Racistische opmerking
Het optreden van de scheidsrechter had overigens niet tot een staking geleid als er niet ook nog een vechtpartij voor de Waardenburgse kantine was uitgebroken. Bij het verlaten van het veld maakte een WNC-supporter een racistische opmerking richting een speler van Heinenoord. Dat leek op tijd gesust te worden, maar liep toch nog uit de hand toen enkele WNC’ers onderling klappen uitdeelden.

Scheidsrechter Thoonen wilde dus niet meer verder. “Iedere beslissing die ik aan het begin van de tweede helft zou op weerstand stuiten en voor je het weet slaat een gefrustreerde sfeer over op het veld. Het ging niet alleen om mijn eigen veiligheid, maar om die van alle aanwezigen”, zei Thoonen na afloop zelf hierover. WNC-aanvoerder Hendri van Dooijeweert baalde van de beslissing. “Ik denk niet dat het nodig was. Op het veld was er in ieder geval geen reden om te staken. En wat er voor die kantine gebeurt, daar kunnen wij niets aan doen.”

Behoorlijke eerste helft
Heinenoord zal dus nog moeten terugkeren naar Waardenburg om de tweede helft uit te spelen. Op De Korte Woerden was WNC overigens bezig aan een heel behoorlijke eerste helft. De koploper was weliswaar wat beter, maar WNC gaf weinig weg en kreeg via Guillano Grot al een grote kans. De al vroeg voor de geblesseerde Bas Smulders ingevallen Aimen Seqqal opende daarna zelfs de score. Uit een uittrap van keeper Arjen Kaasjager kopte Grot door op Vincent Verheul. Seqqal hoefde de voorzet bij de tweede paal slechts in te tikken.

'Benadeeld'
Uit de al eerder genoemde vrije trap kwam Heinenoord op gelijke hoogte. Kaasjager kreeg de bal niet onder controle en in de rebound kon de volledig vrij gelaten Brian Leons scoren. Met het wegsturen van Jukic leek WNC alsnog een moeilijke tweede helft tegemoet te gaan, maar zover kwam het dus niet. “Heel jammer”, vond Prein. “We worden hier gewoon benadeeld. Die wedstrijd moeten we nog met tien man uitspelen, ook al zou het best zo kunnen zijn dat Jukic nog wordt vrijgesproken. Dan word je dus dubbel gestraft.” 

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >
Lees meer overWNC, Heinenoord, gestaakt