WNC voorlaatste na laat 0-1 verlies tegen Sliedrecht

03 nov 2018, 19.49Verslag

WAARDENBURG – WNC is na de zesde nederlaag op rij in de eerste klasse nu voorlaatste. Sliedrecht maakte zaterdag in Waardenburg overigens zijn koppositie zeker voor rust niet waar. Een herstel in de tweede helft leverde Sliedrecht toch nog een late 0-1 zege op. In de slotfase kopte Marciano Simonis de lijstaanvoerder naar de krappe 0-1 winst.

Het zit WNC dit seizoen nog niet mee. Thuis tegen Sliedrecht lag een verdienstelijk gelijkspel lang binnen bereik maar in de 87e minuut werd toch met 0-1 verloren. Voor Sliedrecht lonkt nu de eerste periodetitel. Sliedrecht had het geluk van de koploper. Net als twee weken eerder in Leerdam tegen LRC werd opnieuw vlak voor tijd met 0-1 de overwinning binnengehaald.

Narrow escape
Sliedrecht-trainer Dennis van der Steen besefte ook wel dat het zaterdag een ‘narrow escape’ was: “Onze eerste helft vandaag was gewoon slecht met ook te weinig inspiratie en beleving. Ik heb in de rust bewust twee spelers gewisseld om de partij te doen kantelen. Na rust ging het ook beter met meer druk en controle in het spel. Toen kwamen er ook scoringsmogelijkheden en tenslotte bracht ons dat nog de toch wel terechte winst. Ik vind WNC overigens zeker geen staartploeg.”

WNC-trainer Cor Prein zit met zijn equipe echter wel in de hoek waar straks de klappen gaan vallen: “Eén punt was vanmiddag voor ons terecht geweest. WNC was lang gelijkwaardig aan de koploper. Voor rust hebben we twee mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen. Na rust werd het wel lastiger maar gelukkig redde Nehemia Sanaky voor ons op de doellijn en pakte keeper Arjen Kaasjager enkele ballen goed. Het is zuur om zo laat dan toch te verliezen. De punten tellen echter wel. Voor alleen behoorlijk veldspel kopen we weinig.”

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Balbezit
Voor rust had WNC in perioden meer balbezit dan de wat tegenvallende koploper. De betrouwbare Sliedrecht keeper Mathijs Donatz verwerkte een vroeg schot van Aimen Seqqal goed tot corner. Een verre poging van Willem-Paul van der Heijden was echter te onschuldig. WNC-doelman Kaasjager was zowel bij een ver schot van Marciano Simonis als bij een gevaarlijke voorzet van Dennis Verhoef attent. Halfweg de eerste helft kreeg WNC-captain Nehemia Sanaky de eerste gele kaart van de middag vanwege een te snel genomen vrije trap waarvoor de scheidsrechter nog geen sein had gegeven.

Arbiter Roel Metsemakers uit Geleen paste zich trouwens helemaal bij het matige wedstrijdpeil aan en gaf na deze overbodige gele prent later ook nog vier gele kaarten aan Sliedrecht-spelers: Roy van ’t Hoog, Coen van der Waal, en de invallers Akram Chentouf en Sjoerd van der Waal. Voor laatstgenoemde zelfs nog na afloop van deze overigens sportieve wedstrijd. Bij rust was het nog 0-0 want na een schot van Nehemia Sanaky uit een pass van Aimen Seqqal voor WNC gebeurde er in de laatste twintig minuten van de eerste helft erg weinig meer.

Beter
Na de pauze speelde Sliedrecht met Danny van Laarhoven en Akram Chentouf als verse krachten beter dan voor rust. Een dreigende voorzet van Dennis Verhoef was voor Danny van Laarhoven net te hoog. Bij een kopbal van de opgerukte Chris Boom moest WNC-aanvoerder Nehemia Sanaky in de 56e minuut op de eigen doellijn redden. Pal nadien redde WNC-keeper Arjen Kaasjager bij een schot van Hakan Tokul, die op links steeds vaker dreigend werd maar in WNC-back Kevin van de Velde een taaie opponent had. De thuisclub kreeg het moeilijk en bofte dat fouten van de centrale verdedigers Maxim Kivaka en Michael Soepnel geen tegengoal opleverden. Offensief presteerde WNC weinig meer. Te weinig werd nog direct de aanval gezocht.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Een vrije trap van Willem-Paul van der Heijden ging hoog over het doel. De thuisclub gokte vooral op een punt. Bij een laag schot van Marciano Simonis was WNC-keeper Kaasjager weer paraat. Sliedrechtse pogingen van Danny van Laarhoven en Hakan Tokul waren onzuiver. De net ingevallen Sjoerd van der Waal schoot voor de bezoekers wel goed in, doch ditmaal redde keeper Kaasjager weer. Na een corner van Simonis en een kopbal van verdediger Bas van Stokkom moest doelman Kaasjager opnieuw redden en dit in de rebound nogmaals herhalen.

Beslissing
In de 87ste minuut bezweek WNC alsnog onder de druk van de koploper. Akram Chentouf lanceerde op links Roy van ’t Hoog en uit diens gave voorzet kom Marciano Simonis vrij voor doel simpel raak koppen: 0-1. Nadien forceerde WNC ook in vier minuten extra tijd nog wel enkele hoekschoppen maar Sliedrecht gaf de dure 0-1 winst niet meer prijs. Over twee weken kan Sliedrecht nu thuis tegen GRC’14 de eerste periodetitel veroveren. WNC krijgt dan in Zwijndrecht tegen VVGZ een nieuwe kans op herstel van de nu steeds langer wordende reeks nederlagen.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >