Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zege met gouden randje voor Groot-Ammers in Giessenburg

17 mrt 2018, 20.23Verslag

GIESSENBURG - Onder extreme weersomstandigheden werd Groot-Ammers de grote winnaar in 4D op de koudste zaterdag in maart ooit; zelf met 1-3 winnen van Peursum en de concurrentie punten zien morsen. Arkel, Unitas en VVAC bleven steken op een punt.

Maar lange tijd zag het er minder rooskleurig uit voor de geelhemden. Al vroeg in de wedstrijd moest routinier Ruud Ouweneel van het veld. Een oude hamstringblessure speelde weer op en na de nodige omzettingen liep het een stuk minder bij Ammers. Gastheer Peursum profiteerde direct. De hardwerkende en met blote armen voetballende Marijn Korevaar stuurde Martijn Rietveld de diepte in, die in de 20e minuut op hele fraaie wijze de score opende; 1-0.

In de vervolgens gelijkwaardige eerste helft gebeurde er niet bijster veel meer en dus ging Peursum met een minieme voorsprong aan de heerlijke warme thee.

(foto: Rick den Besten)

Impuls
In de rust gaven diverse tussenstanden Groot-Ammers een impuls. "Yannick en Dierk wisselden van positie, waardoor wij beter in ons spel kwamen", aldus goaltjesdief Bas de Vos na afloop. De verschuiving had overigens niet direct effect, halverwege deel twee had Martijn Rietveld zijn tweede moeten maken. Oog in oog met Lennart Vink stuitte de doelpuntenmaker op de voeten van de doelman. 

In de tegenaanval schoot Yannick de Bondt op de paal, de terugspringende bal was een koud kunstje voor topscorer Jan-Willem Renes; 1-1. Maar de Giessenburgse vlag ging omhoog, omdat Renes bij het schot van zijn ploeggenoot buitenspel zou hebben gestaan. Scheidsrechter Janus van Doesburg uit Waardenburg keurde de gelijkmaker, tot woede van Peursum-trainer Denny van Geffen, toch goed. 

(foto: Rick den Besten)

"We hadden zelf de 2-0 moeten maken en dan was de wedstrijd beslist geweest. Die gelijkmaker was buitenspel, overduidelijk. Op het moment van schieten stonden er twee man buitenspel. Die 1-2 is weliswaar een fout van mijn keeper, maar daarvoor gaf de scheidsrechter wel erg gemakkelijk een vrije bal aan die gasten."

Heerlijk
Van Geffen had gelijk, de vrije bal mocht zelfs een keer worden overgenomen. Invaller Arvin Vink legde in tweede instantie de bal wel op het inmiddels à la Van Persie grijzende hoofd van De Vos. "Heerlijk, daarom voetbal je nog op je 34e", genoot de sluwe speler van de 1-2.

(foto: Rick den Besten)

In de slotfase drong Peursum nog wel aan, maar tegen beter weten in. De echte kansen waren weggelegd voor het opeens wel lekker combinerende Groot-Ammers. De definitieve trekker werd in de slotseconden overgehaald door wie anders dan Jan-Willem Renes. Die op volle kracht vanaf eigen helft enkele Giessenburgse verdedigers het nakijken gaf en de 1-3 op het scorebord zette.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >