Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zelfbewust Drechtstreek wint Papendrechtse derby

13 apr 2019, 20.05Verslag
Richard van Hoek Fotografie

PAPENDRECHT - Met een gedecideerde 3-1 overwinning op buurman Papendrecht zette Drechtstreek zaterdag een reuzestap op weg naar lijfsbehoud in de tweede klasse F. Papendrecht daarentegen zag zijn uitzicht op de titel enigszins vertroebelen door het verlies op het druk bezochte en uiterst sfeervolle sportpark Oostpolder.

Embedded rich media on Twitter

"Dit is een heel lekkere overwinning", toonde Drechtstreek-trainer Bart Toom zich dolgelukkig. "Eén van de mooiste zeges uit mijn trainersleven. We hebben 'm behaald op basis van tactiek en een perfecte uitvoering door de jongens. Dik verdiend!"

Toom had het gelijk aan zijn zijde. Drechsttreek bestreed het in 4-3-3 spelende Papendrecht met een 4-5-1 systeem, waarin tienerspits Ties van Aggelen als eenzame aanvaller fungeerde en Yunus Ekiz en Jillray Ruiz zouden hem moesten ondersteunen in offensief kansrijke situaties. Achter deze drie voetballers trof Papendrecht 'gewapend beton', zo was al vanaf minuut 1 duidelijk.

Embedded rich media on Twitter

Te laag tempo
"Het is ook een manier van voetballen", bezag Papendrecht-coach Johan Sturrus het strijdplan van zijn collega. "Wij speelden in een te laag tempo om daar doorheen te breken."

Dat bleek. De gasten waren veel in balbezit, maar slaagden er amper in gevaarlijk te worden. En áls het even spannend werd in het zestienmetergebied van Drechtstreek, dan was daar altijd Drechtstreek-doelman Joris Moesman, die een meer dan voortreffelijke wedstrijd speelde.

Het puur op de counter lorende Drechtstreek kreeg de scoringskansen wél. Na een minuut of vijf kogelde Jillroy Ruiz de bal snoeihard op de lat na een perfecte voorzet van uitblinker Ties van Aggelen, die zijn bewaker Bright Adouvi een uiterst lastige middag bezorgde. Ruiz kreeg ook in de 27e minuut de gelegenheid om af te drukken. Ditmaal werd zijn inzet tot corner verwerkt door Papendrecht-doelman Roy Rijntjes.

Het bleek uitstel van executie want enkele tellen later trapte Yunus Ekiz van dichtbij de 1-0 binnen. De assist kwam van Ties van Aggelen.

Misser
Papendrecht probeerde vervolgens terug te komen in de wedstrijd. De Sturrus-elf domineerde maar daar bleef het bij, afgezien dan van een riante kans voor Koen Lighaam, die uit een perfecte voorzet van rechterspits Jay Luciano zeker vijf meter naast schoot.

Deze misser bleek de voorbode voor nog meer Papenrechtse rampspoed. Het roodzwarte licht werd definitief gedoofd toen opnieuw Ekiz één minuut na rust op majesteuze wijze de 2-0 in de linkerbovenhoek kopte; een wereldgoal met opnieuw Van Aggelen als architect. Toe het vervolgens ook nog 3-0 werd - ditmaal scoorde Van Aggelen zelf, nadat hij zich kinderlijk eenvoudig had ontdaan van zijn cipier Adouvi - en uiteindelijk vlak voor tijd 3-1 (goal van Luciano), was eigenlijk al niet meer van belang. Dat gold ook voor de door Moesman gestopte strafschop van Papendrecht.

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >