Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zevenklapper Haastrecht tegen Cabauw

03 dec 2018, 06.58Verslag
Wijntjes Fotografie - John Wijntjes

Haastrecht won vrij simpel met 7-0 van hekkensluiter Cabauw, dat er voor rust niet aan te pas kwam.

Al in de tweede minuut kopte Lars Harmsen de bal uit een voorzet van Jos van Vliet tegen de touwen. Rik Nap (3x), nogmaals Harmsen en Björn van Leeuwen bepaalden de ruststand op 6-0. De naam van de maker van de hattrick was opvallend. Rik Nap nam namelijk vorig seizoen met zijn broer Mark afscheid van de hoofdmacht en ging lager spelen.

,,Dat klopt, ik speel nu in het vijfde mijn wedstrijdjes tegen VEP 6, ESTO 7 en Nieuwerkerk 8,” zegt hij lachend. ,,Omdat Haastrecht vanwege blessuregevallen dun in de aanvallers zit, vroeg de trainer Edwin de Bruin mij erbij. ,,Dat doe je dan uiteraard voor je club. Tot de winterstop ben ik beschikbaar. Daarna eisen mijn ploeggenoten van het vijfde mij weer op. Na negen duels staan we ongeslagen bovenaan.”

Focus
In de tweede helft viel de concentratie bij de Haastrechtenaren weg en vond alleen Lars Harmsen, die dus ook drie keer scoorde, nog het doel. Haastrecht-doelman Max Tuinenburg die voor rust vrijwel niets te doen kreeg, moest nu wel handelend optreden op een inzet van Cabauwenaar Rutger de Lang.

,,Ik was er al bang voor, dat het in de tweede helft minder zou gaan,” merkte De Bruin na afloop op. ,,Het gesprek in de rust ging over de voorsprong van Feyenoord tegen PSV en de poule-indeling van het Nederlands elftal. De focus op ons duel was weg. Dat was in dit geval niet erg. Als we er zondag in Rotterdam tegen koploper IJsselmonde maar weer staan.”

Wim Kroone

Verslaggever regio Krimpener- en Lopikerwaard Mail Wim >