ZVG/Cagemax trekt winst over de streep in meeslepende derby tegen CFM/Transito

16 feb 2019, 14.19Verslag

WERKENDAM - ZVG/Cagemax heeft de derby tegen CFM/Transito vrijdagavond met 5-7 gewonnen.

De start van ZVG/Cagemax was niet goed, er werd teveel breed en achteruit gespeeld waardoor CFM/Transito niet in de problemen kwam en vanaf eigen helft goed kon counteren. CFM/Transito kwam dan ook op een terechte 2-0 voorsprong door twee fouten in de verdediging van ZVG/Cagemax.

Hierna herpakte ZVG/Cagemax zich en kwam beter in de wedstrijd. Door twee goede acties van Quincy Bartens kwam ZVG/Cagemax langszij, eerst scoorde hij zelf uit een vrije trap en hierna onderschepte hij een CFM/Transito aanval en speelde Raoel Noijen vrij bij de tweede paal en die scoorde knap met een sliding de gelijkmaker.

(foto: Rick den Besten)

ZVG/Cagemax werd steeds beter en had net voor rust de kans om op voorsprong te komen maar Quincy Bartens miste een 10 meter trap en Julian Geelhoedt had pech met schot op de paal. Beide ploegen gingen met een 2-2 stand rusten.

Controleren
ZVG/Cagemax starte goed in tweede helft en scoorde snel de 2-3 door een mooie combinatie tussen Quincy Bartens en Hicham Farhou waaruit Nasser el Mousati scoorde. Even later maakte CFM/Transito een overtreding op aanvoerder Zeki Laaiti. Raoel Noijen ging achter de bal staan en met een knal in de bovenhoek schoot hij knap de 2-4 binnen.

ZVG/Cagemax controleerde de wedstrijd en even later werd het zelfs 2-5 door een knappe actie van doelman Coen Burg die Raoel Noijen vrij speelde en die scoorde zijn derde van de avond.

Puntje van de stoel
De wedstrijd leek gespeeld, maar CFM/Transito ging alles of niets spelen met een meevoetballende keeper. Dit zorgde ervoor dat het publiek op het puntje van de stoel zat, want het werd weer een wedstrijd. CFM/Transito scoorde twee keer achter elkaar en de stand was 4-5. Nog geen minuut later zorgde Naser el Mousati met een knappe actie dat ZVG/Cagemax weer een marge van twee doelpunten voorsprong had.

Transito gaf niet op en de eerstvolgende aanval werd bij de tweede paal binnen geschoten.

(foto: Rick den Besten)

Met nog twee minuten te spelen was het verschil één doelpunt; hierna volgt een onbegrijpelijke actie van de scheidsrechter. Na een onderschepping van Quincy Bartens gaat hij alleen op de keeper af en speelt de bal naar Naser el Mosati, die de bal in het lege doel wilde schieten.

(foto: Rick den Besten)

Maar scheidsrechter Van der Meijsen floot af omdat de spelers van de ZVG/Cagemax-bank zich binnen de lijnen bevonden en hij hierbij hinder ondervond richting de helft van Transito. Doelpunt niet goedgekeurd en de stand bleef 5-6.

Embedded rich media on Twitter

Goal doelman Burg
Niet veel later besliste ZVG/Cagemax de wedstrijd toch, na een schot op doel van Transito pakte Coen Burg de bal en schoot hem in één beweging in het lege doel van CFM/Transito en stond ZVG/Cagemax op een 5-7 voorsprong. De doelman pakt dit seizoen af en toe zijn doelpuntje mee. De wedstrijd is hierdoor gespeeld en ZVG/Cagemax haalde een verdiende overwinning.

(foto: Rick den Besten)

De komende twee weken staat er geen wedstrijd op het programma. Op vrijdag 8 maart reist de ploeg af naar Terborg voor de verre uitwedstrijd tegen FC Brasil.

(verslag: ZVG/Cagemax)