ZVG/Cagemax veel te sterk voor Madereros CF

08 okt 2018, 07.22Verslag

GORINCHEM - ZVG/Cagemax was vrijdagavond een paar maatjes te groot voor Madereros CF. Het werd maar liefst 12-4 in De Oosterbliek. Quincy Bartens was met vijf doelpunten verantwoordelijk voor bijna de helft van de productie.

ZVG/Cagemax begon furieus aan de wedstrijd en zette vol druk op de tegenstander met een aantal zeer behendige en technische spelers. De wedstrijd was nog  geen 30 seconden oud toen de Madereros-doelman de bal voor het eerst uit zijn mocht grabbelen.  Het was Quincy Bartens die een keepersfout genadeloos afstrafte, 1-0. Hicham Farhou veroverde de bal op een verdediger en geeft de bal aan Sjors Hendriks, 2-0. Naser el Mousati onderschepte door goed druk te zetten en stuurde Hicham Farhou diep die de bal op prachtige wijze er inschoot, 3-0.

Op aangeven Sjors Hendriks kon Quincy Bartens wederom vanaf de linkerkant vrij door op de keeper en dit was voor hem een koud kunstje, 4-0. Door de vierde Gorkumse treffer leek het duel wel beslist, maar er sloop wat gemakzucht in de ploeg.  Madereros wist daarvan te profiteren en zetten de tussenstand op 4-2.  ZVG/Cagemax werd wakker weer geschud en stelde orde op zaken . Het was Naser el Mousati die werd bediend door Quincy Bartens en nog voor de rust de 5-2 op het scoreboard wist te zetten.

Doelpuntenfestijn
De tweede helft zou een waar doelpuntenfestijn worden. De laatste toon van het fluitje voor de aftrap was nog niet weggestorven of Quincy Bartens, na een slimme combinatie met Mo Ajiach, maakte er 6-2 van. Dit werd direct beantwoord door Maderreros , 6-3. Maar daarna was het snel gedaan met het verweer van de gasten. ZVG/Cagemax speelde scherp en agressief. In de verdediging werden weinig kansen weggegeven en de ballen die nog wel richting doel gingen waren veelal een prooi voor de uitstekend keepende Coen Burg. Aanvallend werd zuinig omgegaan met de kansen en bereikten diverse schutters een 100%-score.

Quincy Bartens was goed op dreef en had een belangrijk aandeel in de voorsprong. Hij was bij elk doeplpunt betrokken als maker of aangever. Er kwam weinig verandering in het spelbeeld. ZVG/ Cagemax was heer en meester en liep uit naar een enorme voorsprong. Madereros mocht nog 1 keer scoren , maar verder liet ZVG/Cagemax het niet komen.

ZVG/Cagemax coach Khalid Elbaz straalde vanzelfsprekend van oor tot oor na de wedstrijd: ,,Wij overklasten de gasten met een prima partij voetbal. Zowel verdedigend als aanvallend werd er zeker op niveau gespeeld. Prima balbezit, bij balverlies snel jagend om snel weer in balezit te komen, opbouwend sterk en met uitstekend in aktie komend bewegende spelers. Diepte passes op de juiste momenten en een redelijke goede afwerking, want we moesten en konden naar mening meer scoren maar laat ik echter niet klagen; twaalf keer gescoord. Is uitstekend."

(verslag: ZVG/Cagemax)