• SV Meerkerk - Schelluinen.
• SV Meerkerk - Schelluinen. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Derby in Ameide en Meerkerk, ‘do or die’ voor Sliedrecht tegen DCV

Nieuws Voorbeschouwingen 1.645 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de klassen met veertien clubs wordt zaterdag 18 november de eerste periodetitel vergeven. Maar na de periodetitels van afgelopen zaterdag voor SteDoCo en VVAC valt er op de Alblasserwaardse velden ditmaal niks te vieren.

SteDoCo gaat in de derde divisie B onverstoorbaar door met winnen. Met voormalig tweedivisionist TEC uit Tiel als tegenstander moet de ploeg uit Hoornaar wel flink aan de bak, is de verwachting. Unitas pakte zondag eindelijk weer eens een punt. Barendrecht-uit wordt weer een lastig opgave, zullen ze zich op Molenvliet realiseren.

Eerste klasse
In de 1e klasse D is de ranglijstpositie van Sliedrecht troosteloos. Thuis tegen DCV is het zo relatief vroeg in het seizoen al enigszins ‘do er die’. Papendrecht zakt na een pikstart wat weg. Herstel wordt bij Sparta AV nog een hele kluif. Nieuw-Lekkerland kan de borst ook natmaken met de uitwedstrijd tegen koploper Spijkenisse op het programma.

Tweede klasse
Streefkerk gaat in 2F steeds beter spelen, maar heeft de rode lantaarn nog altijd in handen. Of daar verandering in komt met de thuiswedstrijd tegen koploper Oranje Wit op het programma is zeer de vraag. De Zwerver vergaat het niet veel beter, al werd na het ontslag van Bart van Muyen midweeks knap gewonnen van Spirit. Op De Schans wordt reikhalzend uitgekeken naar een dito voortzetting tegen EBOH. IFC-De Alblas is een wedstrijd met de derde plaats als inzet.

GJS doet goed mee in de subtop van de 2e klasse G, maar de eerste periode zit er niet meer in. Om in het spoor te blijven van koploper Achilles’29 zal er gewonnen moeten worden van het onvoorspelbare Tricht. Hardinxveld krijgt de handen vol aan SV Houten en SVW wil de winst op SV Parkhout een passend vervolg geven, maar zal dan wel moeten afrekenen met runner-up Theole.

Derde klasse
SV Meerkerk-Schelluinen is een leuke derby in de 3e klasse C, die ook nog eens de voorlopige tweede plaats als inzet heeft. ASV Arkel zal na de zeperd tegen Groot-Ammers op Schoonzigt de rug willen rechten tegen ZBC’97. Groot-Ammers handhaaft zich keurig in de middenmoot, maar moet rekenen op een getergd Alblasserdam, waar het allesbehalve op rolletjes loopt.

Na de uitglijder tegen Groote Lindt is het voor Drechtstreek zaak om te winnen van hekkensluiter DFC. Unitas zal tegenstander Schoonhoven graag onder zich op de ranglijst houden. Dan mag er in geen geval verloren worden aan de overkant van de Lek.

Vierde klasse
In aanloop naar de toppers tegen Peursum en SC Everstein mag 4E-koploper VVAC geen fout maken tegen hekkensluiter FC Dordrecht AM. Datzelfde geldt voor Peursum, dat eveneens in Dordrecht speelt: tegen SSW. 

SV Noordeloos staat boven Ameide en dat willen ze op Meihoven maar wat graag omdraaien. Bij Termeise winst op de streekgenoot is het zover. Met een beetje geluk schaart Ameide zich in dat geval ook weer bij de beste zes. Niet onbelangrijk, daar de onderste zes ploegen degraderen naar de nieuwe vijfde klasse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden